MIEPO ARE STATUT NOU

Organizaţia de promovare a exporturilor din Moldova se transformă oficial în Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO). Guvernul a aprobat o decizie în acest sens, care include şi statutul organizaţiei restructurate.

Potrivit statutului, MIEPO nu mai este o instituţie subordonată Ministerului Economiei, ci o instituţie publică, care activează în condiţii de autogestiune. Ministerul Economiei figurează în calitate de fondator.

Directorul executiv al MIEPO, Dona Şcola, a spus, într-o emisiune la Radio Moldova, că organizaţia va oferi susţinere agenţilor economici în valorificarea noilor oportunităţi pentru diversificarea pieţelor, creşterea exporturilor şi dezvoltarea proiectelor investiţionale.

MIEPO va contribui şi la formarea imaginii pozitive a Republicii Moldova în străinătate, la creşterea atractivităţii ţării ca destinaţie de investiţii. Consiliul de Coordonare MIEPO va fi format din reprezentaţi ai sectorului public privat, pe bază de paritate.

Agenţii economici au prezentat către MIEPO 73 de proiecte, realizarea cărora depăşeşte de trei ori mărimea fondului organizaţiei. Dar MIEPO speră şi la finanţări de la partenerii externi. (IPN)