Mevlut Cavusoglu: Turcia nu va ceda amenintarilor Statelor Unite

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, i-a spus secretarului american de stat, Mike Pompeo, că Turcia nu va ceda amenințărilor Statelor Unite, după ce Președintele american Donald Trump a amenințat că va impune sancțiuni economice Administrației de la Ankara, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Donald Trump a amenințat că va impune sancțiuni economice Turciei dacă nu îl eliberează pe pastorul american acuzat de fapte de terorism și spionaj. Comentariul Președintelui a fost criticat dur de autoritățile de la Ankara și a creat tensiune între cele două state membre NATO.

„Litera legii se aplică tuturor, fără excepție”, i-a spus Cavosoglu lui Pompeo.

„Statele Unite vor impune ample sancţiuni asupra Turciei pentru detenţia pe termen lung a pastorului Andrew Brunson, un mare creştin, un om de familie şi un om minunat. Suferă enorm. Acest om de credinţă nevinovat trebuie eliberat imediat”, a declarat Donald Trump.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vîrstă de 50 de ani, a fost eliberat Miercuri, după un an şi jumătate de închisoare, din „motive medicale”, dar acum se află în arest la domiciliu, informează agenţia de presă Anadolu. Donald Trump a cerut în mai multe rînduri eliberarea pastorului, afirmînd că arestarea acestuia este o „ruşine”. Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în Iulie 2016.