MESAJUL PRIM-MINISTRULUI ION CHICU, ADRESAT SERVICIULUI DIPLOMATIC

Stimate doamne,

Stimați domni,

Din anul 2014, pe data de 17 ianuarie, în Republica Moldova e sărbătorită Ziua Diplomatului.

A fi diplomat este mai mult o misiune decît o profesie, o misiune care implică mult spirit de cercetare, mult patriotism și multă dedicație.

Moldova este un stat tînăr și toate instituțiile publice naționale sînt tinere. Totuși Serviciul Diplomatic face parte din cele mai tinere instituții, dat fiind faptul că celelalte structuri au existat la nivel republican și pe timpul sovietic, dar diplomația a existat doar la nivelul central.

Din acest motiv, meritele fondatorilor Serviciului Diplomatic trebuiesc apreciate în mod deosebit.

Diplomații sînt fața țării și, de obicei, prin spiritul și educația diplomaților, partenerii Republicii Moldova percep țara noastră.

De patriotismul și dedicația diplomaților depinde confortul și siguranța cetățenilor Moldovei în afara țării și, de la reprezentanții diasporei, cunoaștem că pe această dimensiune s-au produs progrese importante.

Vă mulțumim pentru prestația Dvs. profesională și înțeleaptă, care a avut permanent un rol important în construcția și menținerea rapoartelor bune cu partenerii externi ai țării.

Mizăm în continuare pe profesionalismul, implicarea și dedicația Dvs. în procese vital importante pentru economia națională, precum atragerea investițiilor și industrializarea țării.

Folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi pentru munca Dvs. și a vă ura sănătate, prosperitate și mari realizări profesionale.

Cu respect,

Ion Chicu

Prim-ministrul Republicii Moldova