MESAJUL LUI IGOR DODON CATRE CETATENI

Mergeți la vot, alegeți pe cel care are șanse reale, nu vă irosiți votul

În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rînd, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă la vot.

“Pentru ca alegerile să aibă loc, o treime din populație trebuie să participe la scrutin, este vorba despre 1,1 milioane de cetățeni. Dacă alegerile nu vor avea loc, va trebui să le repetăm peste două săptămîni. O singură zi de alegeri ne costă 60 de milioane de lei”, a explicat candidatul.

Cel de-al doilea îndemn a fost ca alegătorii să nu-și irosească votul.

“Să fim sinceri, în acest scrutin există doar doi candidați: el și ea. Ceilalți participă pentru a-și arăta ratingul. Dacă votați pentru cei care nu au nicio șansă să intre în turul doi sau să cîștige alegerile, atunci veți pierde votul. Prin urmare, apelul meu este să nu vă irosiți votul, alegeți fie actualul președinte, fie candidatul de dreapta și atunci alegerile se vor încheia pe 1 noiembrie”, mai spune Igor Dodon.

Și cel de-al treilea sfat pentru electorat a fost să pledeze pentru stabilitate și nu pentru haos.

“Cînd votați, trebuie să înțelegeți că actualul președinte are cel mai mare sprijin în parlament – 37 de deputați, o echipă la Guvern. Aceasta este stabilitatea politică cu ajutorul căreia putem continua programele naționale. Dacă votați pentru actualul președinte, va exista stabilitate în politica externă, va exista un echilibru, vom fi prieteni atît cu Europa, cît și cu Rusia. Ce se întîmplă dacă votați pentru un alt candidat? Nu va exista stabilitate politică, deoarece președintele va fi dintr-un partid, iar guvernul va fi din altul. Vor apărea din nou divergențe la nivel de conducere a țării, cel mai probabil, programele vor fi înghețate, echilibrul politicii externe va fi amenințat”, a conchis Igor Dodon.

 

Mesajul lui Igor Dodon pentru contracandidații săi, care pregătesc destabilizări în masă după alegerile prezidențiale

Igor Dodon a adresat un mesaj pentru oponenții politici, care pregătesc proteste după alegerile prezidențiale. În special, Dodon a avut un mesaj pentru Maia Sandu care cel mai des amenință cu destabilizări în masă, sub pretextul unor pretinse fraudări în timpul scrutinului.

„Să nu se primească așa, stimată doamnă, că dvs o să ieși cu declarații frumoase de proteste pașnice, iar în spate veți avea „gopnici” și bandiți. O să știți sau nu o să știți că „gopnicii” din spate vin cu echipe de „boevici”, care vor să intre în instituții de stat, nu se știe. Dar o să vă utilizeze pe dvs ca fațadă pentru a scoate lumea în stradă. De vină o să fiți dvs, pentru că ați cerut oamenilor să iasă în stradă. Eu nu voi cere oamenilor să iasă în stradă, voi recunoaște rezultatele. Vă recomand să ieșiți public și să recunoașteți rezultatele alegerilor, indiferent care vor fi”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Dodon a declarat că va face tot posibilul pentru a păstra stabilitatea în țară.