MESAJUL DE FELICITARE AL PRESEDINTELUI R. MOLDOVA CU PRILEJUL ZILEI EUROPEI

Dragi concetăţeni,

Astăzi este celebrată Ziua Europei. Uniunea Europeană este un partener și un vecin important pentru Republica Moldova. Am convingerea că trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi modalități de valorificare a potențialului comun, pentru a iniția proiecte care să fie în beneficiul tuturor. Astfel văd această oportunitate pe care o avem pentru a dezvolta parteneriatele între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Parteneri care să se respecte, care să împărtășească experiența trecutului și care să se confrunte cu provocările din viitor, pregătind în acest mod un viitor mai bun pentru toți cetățenii. Sînt sigur de faptul că avem foarte multe de făcut împreună în continuare, iar Republica Moldova va fi prietenă absolut cu toți - de la Est la Vest.

Apreciem înalt suportul acordat de Uniunea Europeană și statele europene de-a lungul anilor. Cu regret, nu întotdeauna acest lucru a fost simțit din plin de către toți cetățenii simpli. Vreau sincer să mulțumesc pentru multiplele programe și proiecte care au fost sprijinite de către Uniunea Europeană aici, în Moldova. Cu toate acestea, încrederea politică, economică, financiară acordată Guvernelor de la Chișinău în multe cazuri nu a atins scopurile propuse.

Coeziunea națiunii noastre nu se poate face fără contribuția diasporei moldovenești aflată în multe dintre țările Uniunii Europene, care are rolul ei major în prezentul și viitorul statului Republica Moldova și în unitatea sufletească a poporului moldovenesc. În acest context, liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii noștri a contribuit în mod semnificativ la activizarea contactelor interumane și la cunoașterea nemijlocită a unor culturi diferite, dar și la intensificarea schimburilor comerciale, investiționale și tehnologice.

Sînt sigur că modernizarea Republicii Moldova poate fi făcută în baza standardelor și celor mai bune practici ale Uniunii Europene. Știu că avem de muncit foarte mult pentru aceasta. Îmi exprim convingerea că vom reuși. Știu că sîntem și vom rămîne parteneri și vecini buni. Adresez sincere felicitări tuturor cu prilejul Zilei Europei!

Igor DODON, Preşedintele Republicii Moldova

Virginia Filip 16.05.2017 - 09:03

Ce ipocrit! Ziua Europei a fost pe 9 mai, nu pe 13, bolsevic nenorocit. Cum poti sa trimiti, Dodoane, astfel de mesaje, unui popor care vrea in Uniunea Europeana? Chiar crezi ca poti sa ne prostesti pe toti? Mizeriile astea tin numai la socialistii tai.

Nistor Grigore 15.05.2017 - 09:35

Hai sictir! Ziua Europei a fost pe 9 mai cand tu sarbatoresti o zi a fostilor comunisti rusi.