MESAJE DE FELICITARE CU OCAZIA ÎNVESTIRII ÎN FUNCŢIE

Prim-ministrul Iurie Leancă a primit mesaje de felicitare, cu ocazia învestirii în funcţie, de la mai mulţi oficiali, a transmis Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. Mesaje de felicitare au adresat: Cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel, Prim-ministrul Georgiei, Bidzina Ivanishvili, şi Prim-ministrul Chinei, Li Keqiang.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel l-a felicitat călduros pe Premierul Iurie Leancă cu ocazia învestirii noului Guvern şi a exprimat disponibilitatea ţării sale de a sprijini R. Moldova în dezvoltarea relaţiilor cu UE, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic. ”Vă asumaţi responsabilitatea de conducere a Guvernului într-o perioadă de mari provocări economice şi politice. Obiectivul Dumneavoastră de a avansa în implementarea reformelor democratice, a statului de drept şi economice, îl susţin în mod special. Vă doresc succes în realizarea sarcinilor ce stau în faţa Dumneavoastră”, se spune în mesajul semnat de Angela Merkel.

Prim-ministrul Georgiei, Bidzina Ivanishvili, a adus felicitări cordiale Premierului moldovean, exprimîndu-şi convingerea că învestirea noului Guvern de la Chişinău va servi drept o bază pentru viitorul progres în edificarea unui stat democratic, puternic şi prosper, cu valori europene. Premierul georgian şi-a exprimat speranţa că relaţiile de prietenie, care s-au creat în ultimii ani între cele două ţări, se vor dezvolta fructuos şi în continuare.

Prim-ministrul Chinei, Li Keqiang, la rîndul său, aduce cele mai sincere urări de bine Premierului Iurie Leancă cu ocazia învestirii în această funcţie. În mesajul său, omologul chinez menţionează că, după stabilirea raporturilor diplomatice dintre China şi R. Moldova, relaţiile bilaterale s-au dezvoltat într-o albie prietenoasă, iar cooperarea în sferele comercială, economică, culturală şi a educaţiei a evoluat într-un spirit progresiv. ”Îmi exprim disponibilitatea de a depune eforturi comune pentru consolidarea prieteniei dintre cele două ţări, pentru a aduce relaţiile noastre la un nou nivel”, se mai spune în mesajul Premierului Chinei.