MESAJ DE FELICITARE CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI DE STAT AL REPUBLICII MOLDOVA

Dragi concetăţeni,

Vă adresez cordiale felicitări cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova – însemn al unității naționale și al triumfului democrației populare, al suveranității şi independenței noastre.

Adoptarea la 27 aprilie 1990 a primului simbol oficial, Drapelul, a încununat eforturile și dorința de afirmare pe scena politică mondială a Republicii Moldova ca țară democratică, bazată pe principiile fundamentale de respectare a drepturilor şi libertăților omului.

Tot astăzi celebrăm Stema de Stat, simbol al Republicii Moldova,care își are originile în secolul al XIV-lea și redă continuitatea heraldică și spirituală cu vechea Țară a Moldovei.

Simbolica statală are o menire deosebită în cultivarea și perpetuarea sentimentului de coeziune socială, contribuind la întărirea ideii de apartenență la o comunitate. Cinstirea acestor elemente emblematice de către fiecare cetățean reprezintă nu doar un omagiu adus înaintașilor ce au luptat cu credință și sacrificiu pentru libertate, dar și o veritabilă lecție de educație civică și patriotism pentru generațiile în creștere.

În această zi solemnă, Vă urez tuturor sănătate şi bunăstare, succese şi realizări în munca de făurire a unui viitor prosper în Republica Moldova.

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova