MESAJ DE FELICITARE AL MITROPOLITULUI VLADIMIR LA SARBATOAREA NASTERII DOMNULUI

Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, le-a dorit tuturor creştinilor pace şi linişte interioară, bucurii şi frumoase împliniri.

În ajunul prăznuirii Naşterii Domnului, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, le-a adresat un cuvînt de felicitare locuitorilor Moldovei.

„Cîntarea îngerească a oștilor cerești, care au binevestit nașterea Mîntuitorului în lume, răsună și astăzi în Biserica noastră, încălzindu-ne sufletele, întărindu-ne în credință și sădind adînc în inimile noastre adevărul: ”Că bun este Domnul; în veac este mila Lui şi din neam în neam adevărul Lui!”, a menţionat Mitropolitul în mesajul pastoral.

Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova le-a dorit conducătorilor țării înțelepciune şi frică de Dumnezeu, tinerilor – apropiere de Pruncul Hristos şi dreaptă cultivare educațională, concetățenilor plecați în afara ţării – răbdare şi statornicie în păstrarea credinței şi valorilor primite de acasă şi tuturor creștinilor – pace şi luminare interioară, bucurii şi frumoase împliniri.

Adevărul Domnului trebuie vestit din neam în neam, mai ales în societatea noastră, care tot mai mult este pusă în fața ispitei mari de a-L considera ca fiind inactual și distonant pentru civilizația modernă. Cu mult curaj și discernămînt duhovnicesc trebuie să trăim în aceste ”zile rele și viclene”, ca să nu cădem din Adevăr în neadevăr, adică în minciună, care caută să ne înșele cu pseudo-sărbători și pseudo-valori”, a îndemnat Mitropolitul Vladimir.

Sursa: sputnik.md