MESAJ DE FELICITARE ADRESAT DOMNULUI VLADIMIR PUTIN CU OCAZIA INVESTIRII IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL FEDERATIEI RUSE

EXCELENȚĂ,

Sînt bucuros să Vă adresez sincere și cordiale felicitări cu ocazia învestirii în funcția de Președinte al Federației Ruse.

Este al patrulea mandat pe care poporul țării Dumneavoastră vi l-a încredințat pentru exercitarea funcției supreme în Rusia. Ați devenit simbolul renașterii și al transformării Statului Rus, care, în mare măsură, datorită eforturilor depuse de Dumneavoastră, și-a recîștigat statutul de lider mondial.

În vremurile de astăzi, deloc simple, dirijată de Dumneavoastră, Rusia a condus lupta pentru edificarea unei ordini mondiale democratice și juste, în care țările suverane își construiesc relațiile nu pe principiile dominare-supunere, ci pe cele de parteneriat echitabil și de respect reciproc.

Țările și popoarele noastre sînt legate prin credință ortodoxă comună, valori comune, multe secole de istorie comună și luptă comună împotriva invadatorilor. Timp de peste 26 de ani de independență, Federația Rusă este partenerul strategic principal al Republicii Moldova. Poporul nostru apreciază și prețuiește prietenia cu Rusia.

Vă sînt profund recunoscător pentru realizarea unor acorduri comune care au facilitat viața a sute de mii de cetățeni moldoveni, care locuiesc și muncesc pe teritoriul Federației Ruse. Vă asigur că voi depune toate eforturile pentru ca relațiile de parteneriat dintre țările noastre să fie nu doar menținute, ci și consolidate.

Vă doresc din toată inima multă sănătate și noi realizări în funcția de Președinte al Federației Ruse.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova