MESAJ CU PRILEJUL ZILEI PROFESIONALE A LUCRATORILOR DIN INVATAMINT

STIMAȚI ANGAJAȚI ÎN SISTEMUL EDUCAȚIONAL,

Astăzi toate gîndurile, sentimentele de mulțumire, cuvintele de recunoștință și florile toamnei sînt pentru Dumneavoastră! Astăzi este despre cum e să arzi pentru a lumina, cum e să trăiești pentru alții, cum e să educi pentru multe generații înainte.

În această atmosferă de sărbătoare, care domină în grădinițele, școlile și universitățile din țara noastră, dar și în familiile fiecăruia dintre Dumneavoastră, Vă adresez, în numele întregii națiuni, cordiale felicitări și urări de bine, împreună cu admirația și respectul pe care Vi le purtăm.

Îmbrățișînd profesia profesiilor, realizați cea mai importantă muncă, îndepliniți cea mai nobilă misiune – orientați parcursul profesional și spiritual al oamenilor în devenire. A fi profesor înseamnă a sta în față, a fi privit, urmărit, imitat, înseamnă a alege ce, cînd și, mai ales, cum să spui pentru a fi auzit. DumneavoastrăVă revine povara grea de a fi exemplu. Pentru această responsabilitate asumată, pentru acest consum de sine conștient, Vă exprimăm gratitudine.

DRAGI DASCĂLI!

Emanați dragoste și o veți regăsi, peste ani, în discipolii ajunși părinți, predați cu pasiune și vom avea o generație nouă de profesioniști, îndrăzniți a distruge tiparele și vom avea o societate înnoită, competitivă, modernă. Educați obîrșia și cetățenii de mîine ai Republicii Moldova vor fi adevărați Oameni ai Cetății.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova