MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNATIONALE A OCROTIRII COPILULUI

Dragi concetățeni,

Ziua de întîi iunie, pe lîngă faptul că deschide larg ușile verii și ale vacanței, este momentul cînd celebrăm puritatea și inocența, curiozitatea și ingeniozitatea, voia bună și distracția, toate îmbinate într-una din cele mai frumoase sărbători din lume – Ziua internațională a ocrotirii copilului.

În această zi, marcată de veselie, culori și dulciuri, avanscena aparține cetățenilor Republicii Moldova cu cel mai zgomotos zîmbet și cu cele mai sincere și pozitive gînduri, copiii.

Copiii sînt cea mai prețioasă avere a societăţii, capitalul ei intelectual şi spiritual, iar ceea ce face această societate pentru fericirea propriilor copii, condițiile create pentru ca aceștia să fie sănătoși, educați și mîndri de țara în care s-au născut, reprezintă un test de moralitate și de maturitate.

Cu certitudine, viitorul aparţine copiilor, de aceea noi, maturii, trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a lua atitudine faţă de problemele celor mici, în special a celor cu care viața a fost mai crudă. Sînt sigur că putem crea un viitor luminos acasă copiilor noștri, putem transforma aspirațiile și visele lor în realitate.

Vă felicit pe toți, copiii de azi și cei de ieri, cu ocazia acestei minunate sărbători. Să avem o zi plină de bucurie, să savurăm plăcerea afecțiuni și grijii pentru ceea ce avem mai scump, copiii Republicii Moldova.

Copilărie fericită!

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova