MESAJ CU OCAZIA CELEBRARII A 60 DE ANI DE LA FONDAREA TELEVIZIUNII NATIONALE

Stimaţi angajați ai Televiziunii Naţionale,

Îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez sincere felicitări cu ocazia marcării a 60 de ani de la lansarea în eter a primei emisiuni TV în Moldova.

În peisajul pestriţ al audiovizualului autohton, Televiziunea Naţională își revendică locul primordial prin păstrarea specificului care a consacrat-o – informarea și educarea publicului de toate vîrstele, promovînd valorile naţionale.

Acum şase decenii, în ziua de 30 aprilie, televiziunea intra în casele moldovenilor, devenind de-a lungul timpului, un important mijloc de informare, educare și socializare. Am certitudinea că programele originale ale TVM, emisiunile, filmele, concertele, precum şi prestanţa crainicilor a contribuit la educarea mai multor generații.

Ca şi orice entitate, Televiziunea Naţională îşi scrie istoria cu oamenii săi, cu poveştile lor de viaţă, cu victoriile şi eşecurile inevitabile, întîlnite pe calea afirmării. În virtutea schimbărilor care au marcat țara noastră, prima televiziune a Moldovei și-a păstrat valoarea și importanța pentru public, a ştiut să se menţină, să insiste în a promova adevărul şi a tria informaţia propusă spectatorilor.

Cu siguranţă, veteranii televiziunii moldoveneşti sînt cărţi deschise, care păstrează în paginile lor istoria primelor emisiuni, transmisiuni în direct, abnegația, dedarea profesională a celor care au stat la originile TVM.

Bogatele arhive ale instituţiei păstrează informaţii unice despre tot ce înseamnă istoria statului independent Republica Moldova, făcînd părtaşi la viaţa publică pe toţi moldovenii din ţară şi de peste hotare, aflaţi în iureşul evenimentelor sau în faţa ecranelor. Sînt ferm convins că această legătură va fi perpetuată datorită profesionalismului şi dedicaţiei oamenilor de televiziune.

La acest moment aniversar, Vă urez tuturor multă sănătate, împliniri, atitudine obiectivă şi corectă faţă de realitatea socio-politică la nivel local şi internaţional.

Igor DODON, Preşedinte al R. Moldova