MERITA SAU NU COMASAREA CAMPIONATELOR DE FOTBAL ALE TARILOR FOSTEI URSS INTR-O SINGURA LIGA

Cunoscutul comentator sportiv, prezentator TV și director executiv al AIP „Rossiya Segodnya”, Vasili Konov, a vorbit despre particularitățile jurnalismului sportiv în epoca coronavirusului.

Chiar dacă în prezent evenimentele sportive nu se mai desfășoară în întreaga lume, activitățile sportive fac furori în mass-media, interesul pentru sport a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Acest fapt curios a fost confirmat de celebrul jurnalist sportiv Vasili Konov în timpul unui webinar internațional pentru jurnaliști sportivi. Evenimentul a fost organizat ca parte a proiectului educațional Sputnik Pro.

Oferind răspunsuri la numeroase întrebări, Konov a subliniat că în prezent mediile de informare dețin monopolul pe arena sportivă mondială - "nicăieri nu mai există niciun fel de sport, decât doar la dumneavoastră. Și acum trebuie să profităm de această situație".

Expertul și-a împărtășit opiniile cu privire la fenomenului creșterii interesului pentru știrile din sport anume în această perioadă, când evenimentele sportive sînt temporar suspendate și nu mai au loc. De asemenea, el prezice o creștere sporire a interesului pentru sport în anul viitor.

"Sînt de acord că astăzi medii sportive funcționează ca și cum nu s-ar întâmpla nimic în lume. Acesta este profesionalismul redacțiilor".

”Jurnalismul sportiv va avea un an complet nebun în 2021, care va fi incredibil de interesant. Într-o perioadă scurtă de timp - un an și jumătate - vom avea parte de două olimpiade - vara la Tokyo, iarna la Beijing, o mulțime de campionate mondiale, campionate europene de fotbal, calificări pentru Cupa Mondială și altele”, a declarat Konov.

Este evident că interesul imens al cititorilor pentru sport este în mare parte dictat de lipsa evenimentelor sportive de care oamenilor li s-a făcut dor deja, precum și de știrile legate de viața personală a sportivilor celebri aflați în vacanțe forțate.

Potrivit lui Konov, este cel mai popular în Rusia este evident fotbalul, ceea ce a atras atenția uriașă a mass-media. Unele canale de Telegram care reflectă subiecte legate de fotbal obțin mai mult de un milion de vizualizări.

Răspunzând la întrebarea privind oportunitatea comasării campionatelor de fotbal sau crearea unei singure ligi de fotbal pentru unele țări din fosta URSS (cum ar fi Cupa Ligii de Hockey), Konov a spus că deocamdată acest lucru nu este viabil din punct de vedere economic. „Ar putea fi un fel de cupă, cum a fost Cupa Prieteniei pe care am avut-o”.

"Toate țările au un număr foarte mare de cluburi. Astăzi este posibil să recreezi formatul cupei între echipele țărilor noastre, după modelul Cupei Prieteniei pe care am avut-o", a subliniat comentatorul de fotbal.

În timpul sesiunii online, multe alte probleme conexe au fost abordate, inclusiv chestiunea suspendării temporare a competițiilor sportive.

SputnikPro reprezintă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sursa: sputnik.md