MEMBRII GUVERNULUI AU AVUT O ŞEDINŢĂ DE RĂMAS BUN

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a prezidat, pe 24 aprilie, o şedinţă de rămas bun cu membrii Guvernului, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Prim-ministrul în exerciţiu a mulţumit Cabinetului de miniştri pentru colaborarea frumoasă din ultimii 3 ani şi 7 luni. ”Astăzi nu avem pe ordinea de zi nici un subiect. V-am adunat pentru ca să vă mulţumesc pentru colaborarea pe care am avut-o timp de 3 ani şi 7 luni. A fost o perioadă deloc uşoară cu evenimente suficiente. Dincolo de mulţumiri, o să vă rog ca pînă la învestirea noului Guvern, să vă continuaţi activitatea îndeplinind toate atribuţiile funcţionale”, a declarat Prim-ministrul. Vlad Filat a cerut colegilor săi ca toate proiectele care sînt în derulare şi anume cele care vizează activităţile curente cum ar fi ordinea publică, securitatea statului, administrarea fiscală şi multe altele să fie duse la bun sfîrşit.

Ulterior, Vlad Filat l-a prezentat pe noul Prim-ministru interimar Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, membrilor Cabinetului de miniştri. ”Pînă la învestirea unui alt Guvern, va fi un Guvern pe care nu doar îl voi sprijini sentimental, dar care va ocupa un loc aparte în inima mea. De aceea, dle Leancă vă stau la dispoziţie în orice moment. Vă doresc tuturor succes!”, a spus la final Vlad Filat.

La rîndul său, Prim-ministrul interimar Iurie Leancă a ţinut să-i mulţumească Premierului, în numele tuturor colegilor din Guvern. ”Mulţi dintre cei prezenţi şi-au început activitatea la 25 septembrie 2009, odată cu noi. Cu toate diferenţele politice, vreau să Vă spun că am reuşit să fim o echipă care a fost puternică, în mod special prin Prim-ministrul său. Vă spun un mare mulţumesc şi sper că este o plecare temporară”, a menţionat Iurie Leancă.

Vlad Filat i-a dat şi un sfat actualului Prim-ministru interimar: ”Să nu faceţi greşeala pe care am făcut-o eu. Acum nu mai sînteţi încătuşat de angajamentele AIE, partajări şi altele. În momentul în care cineva nu-şi va face meseria şi îşi va permite anumite lucruri, chiar în raport cu Prim-ministrul, să nu întîrziaţi să faceţi demersuri pentru eliberarea lui din funcţie”, a spus Vlad Filat.

La final şi Başcanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal i-a mulţumit lui Vlad Filat pentru toate proiectele pe care au reuşit să le implementeze împreună. ”Mi-a fost uşor să lucrez cu Dvs., am realizat multe proiecte. Vă mulţumesc că aţi fost aşa răbdător cu mine, eu fiind o fire mai impulsivă”, a spus Mihail Formuzal.