MECIUL MOLDOVA-FRANTA: CU CE SCOR SE VA TERMINA CEA MAI ASTEPTATA PARTIDA DE FOTBAL

Meciul de fotbal Moldova-Franța începe azi, de la ora 21:45, pe stadionul ”Zimbru” din Capitală. Biletele s-au vîndut ca pîinea caldă.

Meciul de fotbal Moldova-Franța este evenimentul sportiv al săptămînii, acesta a captat atenția presei, comentatorilor sportivi și microbiștilor. Se anunță un meci fierbinte și deja fac prognoze. Moldova va juca cu campiona mondială, nu va fi deloc ușor să se impună.

Care va fi rezultatul final? Va reuși sau nu Naționala Moldovei să marcheze un gol? Sînt întrebări la care vom afla răspunsul în cîteva ore. Pînă atunci încercăm să ascultăm ce spun comentatorii sportivi.

Jurnalistul și comentatorul sportiv Dumitru Chitoroagă spune că ”fotbaliștii moldoveni au o șansă unică de a se afirma în fața Franței, campioana mondială în exercițiu. Tricolorii vin după o serie de partide fără înfrîngere însă aceste rezultate au fost consemnate în meciurile cu reprezentative foarte modeste precum Belarus sau Luxemburg”.

Orice eșec al naționalei va fi interpretat ca o normalitate, însă în caz de egalitate sau chiar de victorie, Moldova ar putea furniza cea mai mare surpriză a calificărilor pentru campionatul European 2020.

”La prima vedere, Franța ar trebui să se impună de o manieră categorică și ar bifa o simplă formalitate meciul. Însă dacă se i-au în calcul rezultatele tricolorilor în decursul istoriei în fața unor adversari de mare calibru rezultatul final este un mare semn de întrebare”, spune Dumitru Chitoroagă.

În campania EURO 2004 Olanda s-a prezentat la Tiraspol cu toate vedetele, printre care Van Bommel, Van Nistelrooy, Seedorf și alții, dar abia au reușit să învingă după ce au fost conduși la un moment dat de Moldova cu 1-0, după golul extraordinar al regretatului Boris Cebotari.

Italia la Chișinău a învins doar cu un singur gol diferență prin legendarul fotbalist Del Piero, iar în partida de la Lecce a avut emoții mari după ce Gațcan a egalat în minutul 76 al partidei, italienii impunîndu-se într-un final cu 2-1. Un alt rezultat care ar trebui să pună pe gînduri pariorii este meciul din 8 octombrie 2010, cînd finalista CM din Africa de Sud s-a impus la fel, la limită, cu 1-0 la Chișinău.

Germania nu a reușit nici ea în 1998 să treacă ușor de naționala Moldovei. Nemții, campionii europeni în exercițiu, la vremea respectivă au fost conduși cu 1-0 prin golul marcat de Guzun. Kirsten, de două ori, și Bierhoff au marcat, iar Germania a scăpa cu bine într-un meci pe care specialiștii îl considerau din star foarte ușor pentru nemți.

De remarcat că Franța a venit la Chișinău cu un grup de jucători de la PSG, care au fost eliminați prematur din Liga Campionilor, iar moralul acestora nu este unul extraordinar. Este cunoscut și faptul că echipa este antrenată de legendarul Didier Deschamp, care este unul foarte pragmatic, iar în partidele de le CM 2018 cocoșul galic nu a forțat din start, în meciurile cu Peru s-a impus cu 1-0, cu Australia: 2-1, iar în fața Danemarcei a înregistrat o egalitate de 0-0.

Va forța oare Franța pentru spectacol sau francezii vor prefera un scor la limită - rămîne de văzut!!!

Sursa: sputnik.md