MARINE LE PEN SPUNE CA, DACA VA FI ALEASA PRESEDINTELE FRANTEI, VA INCERCA RIDICAREA SANCTIUNILOR UE IMPOTRIVA RUSIEI

Șefa extremei-drepte din Franța, Marine Le Pen, a declarat vineri, după ce s-a întîlnit la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin, că, dacă va ajunge șefă a statului, va analiza mijloacele pentru ridicarea rapidă a sancțiunilor impuse Rusiei de către Uniunea Europeană din cauza crizei din Ucraina, relatează Reuters.

Într-o discuție cu presa la un hotel din Moscova, ea a mai spus că nu a discutat cu Putin despre un eventual sprijin financiar pentru partidul său, Frontul Național (FN), și că scopul vizitei în Rusia nu a fost să își sporească șansele în alegerile prezidențiale din Franța din aprilie și mai.

La întîlnirea celor doi de la Kremlin, Vladimir Putin i-a dat asigurări președintei FN că Rusia nu are intenția de a se implica în scrutinul prezidențial din Franța, conform agențiilor de presă ruse.

"Nu vrem în niciun caz să influențăm evenimentele viitoare, dar ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice ale țării, așa cum fac și partenerii noștri europeni sau SUA", a declarat liderul de la Kremlin.

Sursa: Agerpres