Marina italiană a salvat aproximativ 3.000 de imigranţi pe Mediterana

Marina italiană a salvat aproximativ 3.000 de imigranţi aflaţi la bordul mai multor ambarcaţiuni, pe Mediterana, Sîmbătă, 22 August, după ce a primit mesaje de salvare de la 22 de ambarcaţiuni, a anunţat Paza de Coastă, relatează Reuters în pagina electronică de duminică.

Operaţiunile continuau Duminică şi era neclar unde urmează să fie conduse aceste persoane, a declarat un purtător de cuvînt. Europa depune eforturi să facă faţă unui aflux record de refugiaţi şi imigranţi care fug din calea războaielor din unele ţări din Orientul Mijlociu.

Mediterana a devenit cea mai sîngeroasă rută pentru imigranţi. Peste 2.300 de persoane au murit anul acesta încercînd să ajungă în Europa la bordul unor ambarcaţiuni, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

Mii de persoane au luat cu asalt Sîmbătă, pe ploaie, frontiera Macedoniei. Forţele de ordine au utilizat grenade asurzitoare şi au recurs la bastoane, încercînd să pună în aplicare un decret privind blocarea rutei prin Balcani către Europa de Vest.