MARIAN-JEAN MARINESCU, NOMINALIZAT LA PREMIILE „EUROPARLAMENTARUL ANULUI 2014”

Vicepreședintele Grupului PPE, europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, a fost nominalizat la premiile „Europarlamentarul anului 2014”, categoria Cercetare și Inovare, pentru raportul privind sistemele europene de radionavigație prin satelit Galileo și EGNOS. Marian-Jean Marinescu este singurul euro-deputat român nominalizat în competiție.

 „Mulțumesc pentru nominalizare, sunt onorat! Mulțumesc și echipei care îmi este alături zi de zi. Această nominalizare este și o recunoaștere a muncii lor”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Euro-deputatul român a fost apreciat în principal pentru introducerea în regulamentul Galileo/EGNOS a activității de cercetare și inovare privind dezvoltarea de aplicații în economie bazate pe sistemele de radionavigație prin satelit, precum și a finanțării acestei activități. A fost remarcată, de asemenea, și capacitatea raportorului de a asigura susținerea întregului spectru politic pentru programele Galileo și EGNOS.

În aceeași categorie se mai regăsesc euro-deputații Christian Ehler (Grupul PPE, Germania) și Vicky Ford (Grupul ECR, Marea Britanie). Cîștigătorul va fi desemnat în baza voturilor membrilor Parlamentului European, acesta urmînd a fi anunțat pe 18 martie.

Cercetarea și inovarea au un aport semnificativ la dezvoltarea industriei europene și la promovarea unor standarde ridicate în producție. În această categorie au fost nominalizați europarlamentari care au avut o contribuție importantă la politicile în domeniul cercetării și inovării.

Aflate la a 10-a ediție, premiile „Euro-parlamentarul anului 2014” premiază deputații cu cele mai bune realizări în 15 categorii.