MARIA ZAHAROVA: ESTE REGRETABIL AMESTECUL OCCIDENTULUI IN PROCESELE POLITICE INTERNE DIN MOLDOVA

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Maria Zaharova a vorbit În cadrul briefingului săptămînal despre atitudinea Rusiei față de situația din Moldova.

Rusia speră că în Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare corecte și deschise - declarații în acest sens a făcut purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, în cadrul briefingului săptămînal.

„Urmărim îndeaproape situația din această țară, unde pe 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare. Noi contăm că vor avea loc într-o atmosferă de concurență cinstită și liberă, că rezultatele vor reflecta în deplină măsură voința locuitorilor țării, a spus Zaharova. Rusia va urmări cum se vor desfășura alegerile în Moldova.

„Intenționăm să participăm în calitate de observatori ai procesului de votare pe linie bilaterală și în componența misiunilor organizațiilor internaționale, inclusiv CSI și OSCE. Este regretabil amestecul crescînd al SUA și statelor UE în procesele politice interne din Moldovei, condamna cu fermitate acest amestec", a menționat Zakharova.

Ambasadele țărilor occidentale intervin în mod deschis în afacerile Moldovei, este sigur diplomatul.

"Ambasadorii acestor țări la Chișinău încearcă fără nicio sfială să influențeze conducerea, organele puterii din țară, inclusiv Comisia Electorală Centrală. În scopul realizării intereselor politice și economice ale propriilor țări", a declarat reprezentantul oficial al Ministerul rus de Externe.

Rusia îndeamnă totodată Occidentul să se debaraseze de dublele standarde.

"Sînt manifestate duble standarde evidente, fără îndoială, Statele Unite, țările UE au o atitudine diametral opusă față de actualul președinte și față de predecesorul ei, același lucru se referă și la facțiunile din Parlamentul moldovenesc. Astfel de acțiuni sînt o manifestare a lipsei de respect față de poporul moldovenesc, suveranitatea țării și pot duce la o polarizare și o destabilizare și mai mare în societate. Încă o dată îi îndemnăm pe partenerii noștri occidentali să renunțe la practica dublelor standarde și să înceteze amestecul deschis în procesele politice interne ale Republicii Moldova, ceea ce este deosebit de important în perioada de pregătire a alegerilor parlamentare anticipate”, a conchis Zakharova.

Sursa: sputnik.md