MARGARET THATCHER VA RĂMÎNE ÎN MEMORIE DREPT UNA DINTRE CELE MAI REMARCABILE ŞI DEFINITORII FIGURI POLITICE

Prim-ministrul desemnat Vlad Filat a lăsat, pe 15 aprilie, un mesaj în Cartea de condoleanţe deschisă de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în R. Moldova în memoria fostului Premier, Margaret Thatcher, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În mesaj se spune:

„În numele meu şi al cetăţenilor Republicii Moldova, exprim sincere condoleanţe familiei îndoliate, precum şi Guvernului britanic în legătură cu trecerea în nefiinţă a unui mare luptător pentru libertate şi democraţie, Baronesa Margaret Thatcher.

Prin devotamentul şi dedicaţia sa în serviciul ţării, Margaret Thatcher va rămîne în memorie drept una dintre cele mai remarcabile şi definitorii figuri politice nu doar în Marea Britanie, dar şi dincolo de hotarele ei. Exprim sentimentele noastre de solidaritate şi compasiune poporului britanic.”.

Solicitat de jurnalişti, Vlad Filat a menţionat că Margaret Thatcher a fost o mare personalitate politică nu doar pentru Marea Britanie, ci pentru întreaga lume, ea deţinînd funcţia de Premier peste 10 ani într-o perioadă foarte complicată.

„Cred că este absolut firesc ca noi să ne exprimăm solidaritatea, să aducem un omagiu celor care au fost înaintaşi în lupta pentru liberate, democraţie”, a precizat Vlad Filat.