MANIPULAREA MAFIOTA PENTRU CARE SILVIA RADU NU POATE FI VOTATA DE NICI UN OM RESPONSABIL

Se declară „independentă”, deşi toţi ştiu că e omul lui Plahotniuc. Atunci cît de sincere sînt celelalte promisiuni electorale?

Circul electoral pe care îl face Silvia Radu declarînd că este candidat independent are multiple conotaţii. În primul rînd, parcă le-ar spune alegătorilor că sînt prea proşti încît aceştia să priceapă că este susţinută masiv de către Vladimir Plahotniuc. Orice alegător ocolit de prostie iremediabilă ori de comă alcoolică observă cu cîtă insistenţă îi este reflectată „imaginea pozitivă” la toate posturile de televiziune controlate de către oligarh, posturi care declaraseră cu perfidie şi cinism că nu reflectă campania electorală. În acest context, oricine pricepe că e vorba de un nonsens – cine a mai pomenit ca un post particular de televiziune să nu profite de o campanie electorală ca să cîştige bani din publicitatea aferentă? Bineînţeles că televiziunile lui Plahotniuc nu au nevoie de aceşti bani, iar asta pentru că oligarhul nu din asta le întreţine. Nici pe Nichituş Victor din Bacău. Le întreţine tot din banii moldovenilor. Dacă îi va reuşi plezneala prin instalarea Silviei Radu în funcţia de primar, fireşte că prin abuzuri electorale, numărări de voturi la CEC „cu urechea la telefon”, „pierderea televiziunilor sale prin „ne-reflectarea campaniei electorale” va fi răsplătită de Radu, la ordin, în fel şi chip, iar aici nu mai detaliez pentru că se ştie cît se poate fura printr-o astfel de Primărie. Nu milioane, ci miliarde! Anual!

În al doilea rînd, în contextul celor arătate mai sus, declarînd cu nesimţire evidentă că este independentă, Radu devine exponenta celei mai obscene reprezentări a curvăsăriei politice. Păcat că este femeie, dar se pare că nu-i pasă de cum o foloseşte Plahotniuc în prostituţia politică! S-a obişnuit cu bani mulţi de pe vremea cînd gemea de plăcerea unui salariu lunar de peste 400 de mii de lei la Union Fenosa, bani scoşi din buzunarul amărîţilor de moldoveni care erau nevoiţi să renunţe la o masă pe zi ca să-şi plătească factura la costurile dictate de Radu pentru electricitate. Ce a fost Radu şi ce este acum pentru Plahotniuc ne demonstrează din plin că, pentru ea, moralitatea are aceeaşi valoare ca şi un tampon folosit în perioada ciclurilor menstruale pe care e posibil să le mai suporte.

În al treilea rînd, în clipa în care ne spune că este independentă e ca şi cum ne-ar spune că e şi virgină, iar asta pentru că doar un tip cu o tumoare gravă pe creier nu se poate întreba: dacă femeia asta ne minte cu atîta curvie că este independentă, cît de adevărate şi realizabile sînt promisiunile ei electorale? Minte că este independentă, minte că va realiza ceva, iar pentru ca minciuna să-i fie crezută spală bani, în văzul tuturor, prin reparaţii de scurtă rezistenţă a unor străzi.

 

Radu face deja parte din rîndul mafiei captive a guvernării

Domnilor, moldovenii o duc rău şi din cauza propriilor naivităţi, din pricină că s-au lăsat convinşi să-i voteze pe politicienii care i-au minţit cu iscusinţă. În consecinţă, ei o duc din ce în ce mai rău, iar politicienii pe care-i votează sînt milionari, îi dispreţuiesc din mijlocul huzurului în care trăiesc, dar o fac pe prietenoşii şi egalii cu oamenii de rînd atunci cînd le cerşesc sau le cumpără efectiv voturile. Atunci o fac pe simpaticii, pe oamenii apropiaţi de popor, fără nici o ruşine sau remuşcare, la fel cum face Silvia Radu acum!

„Independenta” Radu a devenit o parte a mafiei de la guvernare din clipa în care a acceptat să candideze, tot „independent”, la alegerile prezidenţiale. Acum, mafia de la guvernare a desemnat-o drept „candidat independent” mizînd pe faptul că, pentru alegători, ea va fi percepută drept un prototip al femeii de succes. Care sînt succesele ei profesionale, lumea le ştie – salariu uriaş la Union Fenosa obţinut prin „negocierea” unor tarife cît mai ridicate pentru moldoveni cu alţi oameni cu putere în Stat! Ea n-a inventat nimic la viaţa ei pentru a fi astfel de bine plătită, iar aici mă gîndesc la acele soluţii „geniale” de manager prin care să-i facă pe moldoveni să plătească mai puţin facturile de electricitate. Dimpotrivă, se pare că ea „a inventat” contorul care ne umflă consumul de curent electric, nu unul care să-l scadă! Chiar că are un tupeu colosal ca să candideze şi la funcţia de primar! O face însă pentru că ştie că şi aici sînt bani de mii de ori mai mulţi decît la Union Fenosa, iar asta i-a garantat-o Plahotniuc!

Silvia Radu promite chişinăuienilor exact ceea ce promite şi premierul Pavel Filip europenilor, care de mult îl văd ca fiind un „avocat politic” al mafiei de la guvernarea de la Chişinău. În acest context, vă amintim că, în perioada 2-6 Mai, Filip s-a aflat în fruntea unei delegaţii guvernamentale care a participat la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană la Bruxelles, Printre multe altele, oficialii europeni i-au spus cît de repetent este Guvernul moldovean în materie de reformă a Justiţiei, combaterea corupţiei, recuperarea miliardului furat şi pedepsirea autorilor indiferent de rangul acestora.

Fiind captivul mafiei de Stat care-l domină, probabil că Filip nici nu a înţeles în ce postură ruşinoasă, dezonorantă îşi pune ţara, de parcă oficialii europeni nu observau, căci de aceea au şi făcut observaţiile pe care le-au făcut, cu subtilităţile de rigoare – în loc să fie cercetaţi penal, Filip i-a cooptat în delegaţia de la Bruxelles şi pe Iurie Leancă şi Chiril Gaburici!

Copilul acestei mafiei este şi Silvia Radu!

Mihai CONŢIU