MANIFESTATII IN SUSTINEREA PRESEDINTELUI IGOR DODON, IN TREI ORASE DIN TARA

Duminică, au loc manifestații de protest în trei orașe din Republica Moldova: mii de oameni au ieșit în stradă ca să-și exprime sprijinul pentru șeful statului și inițiativele lui legislative.

În trei orașe din țară au loc acțiuni de masă în susținerea președintelui Igor Dodon și a inițiativelor lui legislative. Manifestațiile se desfășoară la Bălți, Cahul și Anenii Noi. Organizatorul manifestațiilor este Partidul Socialiștilor, care a fost condus chiar de Igor Dodon, pînă ca acesta să devină președinte.

Acțiunile de protest din toate cele trei oraș au început cu un marș prin centrul localităților, după care au continuat cu un miting. Oamenii au purtat drapele de stat ale Republicii Moldova, dar și ale Partidului Socialiștilor. Totodată ei au scandat: "Referendum", "Vrem alegeri anticipate", "Cerem demisia Guvernului", "Moldova", "Victorie".

Masajul de bază pe care vor să-l transmită organizatorii și participanții la aceste acțiuni este sprijinul pentru inițiativa lui Igor Dodon de a desfășura un referendum în vederea lărgirii împuternicirilor șefului statului, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și reducerea numărului de deputați în parlament de la 101 la 71. Totodată Igor Dodon a mai cerut restituirea către bugetul de stat a miliardului de dolari furat din sistemul bancar, dar și predarea "Istoriei Moldovei" în școli.

Sursa: sputnik.md