MANCHESTER UNITED, AL CINCILEA CLUB CARE CISTIGA TOATE CELE TREI TROFEE EUROPENE

Manchester United a cîștigat în premieră Europa League la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o pe Ajax Amsterdam cu scorul de 2-0 (1-0), în finala desfășurată pe Friends Arena din Stockholm.

Manchester United s-a impus prin golurile marcate de Paul Pogba (18) și Henrih Mhitarian (48), obținînd, pe lîngă trofeu, un lucru cel puțin la fel de important, calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor. Anglia va avea nu mai puțin de cinci echipe în cea mai importantă competiție de pe continent, Chelsea, Tottenham, Manchester City și Manchester United direct în faza grupelor, iar Liverpool în turul al treilea preliminar.

United a devenit a cincea echipă care are în vitrină toate cele trei trofee europene (Cupa Campionilor Europeni/Champions League, Cupa Cupelor, Cupa UEFA/Europa League), după Ajax, Bayern, Chelsea și Juventus. Englezii avea deja în palmares Liga Campionilor de trei ori şi Cupa Cupelor o dată.

Manchester United va juca și Supercupa Europei cu cîștigătoarea Ligii Campionilor, care se va decide pe 3 iunie, la Cardiff, dintre Real Madrid și Juventus Torino.

Antrenorul echipei Manchester United, portughezul José Mourinho, a declarat că "poeții nu cîștigă multe trofee", după ce "diavolii roșii" au cucerit trofeul Europa League. "Este finalul unui sezon foarte dificil. Însă, un sezon foarte, foarte bun", a mai spus tehnicianul lusitan.

În primul său sezon la Manchester United, José Mourinho, foarte criticat pentru evoluțiile echipei, a cîștigat Europa League, Cupa Ligii engleze și Community Shield (Supercupa Angliei), la care se adaugă calificarea în grupele Ligii Campionilor, în ciuda clasării pe locul 6 în Premier League.

Mourinho a comentat cinic desfășurarea finalei Europa League: "Știam că sîntem mai buni decît ei și am profitat de slăbiciunile lor".

Antrenorul echipei olandeze Ajax Amsterdam, Peter Bosz, a declarat după finala Europa League că tinerii săi jucători mai au de învățat. "A fost dificil pentru noi în fața unei echipe așa de bine organizate. Nu am fost destul de buni în seara aceasta. Felicitări lui Manchester United! Noi avem încă de învățat. Pentru a cîștiga finale, trebuie să le fi mai jucat", a afirmat Bosz la conferința de presă de după meci.

"Jucătorii mei au învățat mult din această finală. Totul a fost nou pentru ei. Vom fi mai puternici sezonul viitor dacă păstrăm echipa, e sigur asta", a subliniat tehnicianul batav.

Peter Bosz s-a referit și la impactul emoțiilor după atentatul de la Manchester: "Cred că a avut un rol important. S-a vorbit mult, presa a discutat mult despre asta. Asta a afectat cele două echipe. Dar cînd joci o finală, trebuie să uiți și să joci la victorie".

Sursa: romaniansoccer.ro