MAIA SANDU, TOT MAI APROAPE DE O ALIANTA CU GRUPUL PRO-SOR AL LUI CANDU

Liderul PAS, Maia Sandu, nu exclude formarea unei coaliții cu grupul parlamentar Pro Moldova, condus de finul lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, dar și cu Partidul ȘOR, liderul căruia este principalul acuzat în furtul miliardului. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de liderul PAS, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

“Andrian Candu are aceleași păcate pe care le-a acumulat de-a lungul timpului. Niciodată nu este tîrziu să faci ceva bine pentru țară”, a spus Maia Sandu. Mai mult decît atît, Sandu spune că formarea unei coaliții de guvernare depinde în mare parte de PDM. “Dacă numărăm PD, ACUM, Pro Moldova și ȘOR, sînt suficiente voturi ca să trimiteți în opoziție pe socialiști. Primul lucru este ca PD să renunțe să-l sprijine pe Dodon. Dacă asta se întîmplă, putem discuta mai departe”, a spus Sandu.

Ieri, într-o postare pe Facebook, și unul dintre liderii PPDA, Inga Grigoriu, a menționat că PAS se înțelege tot mai bine cu Pro Moldova. “Din cîte se înțelege, mai ales prin influencerii lor, le este mai lesne să se înțeleagă cu alde Candu, Seriojca Sîrbu și vreo cîțiva de la PD”, a scris Inga Grigoriu. Anterior, s-a vorbit că grupul Pro-Moldova este finanțat de Ilan Șor. Anume deputații grupului Pro-Moldova, botezați Pro-Șor, apără la Curtea Constituțională taxa de 9 euro percepută de la fiecare pasager al Aeroportului, astfel ca aceasta să rămînă în buzunarul lui Șor.