MAIA SANDU PLEACA LA BRUXELLES. CU CINE SE VA INTILNI

Președintele Republicii Moldova pleacă la Bruxelles. Nici de această dată nu va fi însoțită de vreun ministru.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Serviciul comunicare al Președinției informează că șeful statului se va afla la Bruxelles în perioada 18-19 ianuarie. Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

„Maia Sandu va discuta cu Charles Michel, Președinte al Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, comisar European pentru Buget și Administrație, Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere”, precizează servicul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul vizitei, președintele va avea o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, dar și cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei. La fel, va avea o discuție cu David Maria Sassoli, președintele Parlamentului European. Maia Sandu va fi însoțită de consilierul în domeniul politicii externe Cristina Gherasimov și de Vasile Popa, directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Este cea de-a doua vizită oficială în străinătate pe care o întreprinde Maia Sandu de la învestirea sa în funcție. Pe 12 ianuarie, însoțită de o delegație de zece membri, Maia Sandu a întreprins o vizită la Kiev. 

Sursa: sputnik.md