Maia Sandu, nu doar pe urmele lui Plahotniuc, ci si pe cele ale lui Sor!

Pamflețelul de Sîmbătă seara, după o mahmureală politică

Își mai amintește cineva despre manifestările democrate absolut oligofrene pe care banditul Ilan Șor încerca să le experimenteze în Republica Moldova? Vă amintesc eu!

Acest bandit, mafiot transfug, care-și face de rîs nobila seminție din care se trage, în calitate de locotenent-slugă a lui Plahotniuc cînd acesta conducea țara de parcă era o șatră a lui, ajunsese să-și prostitueze susținătorii pînă într-acolo încît făceau marșuri de proteste împotriva Opoziției, caz unic în lume, căci protestele există întotdeauna o formă de contracarare a Puterii. Împotriva Opoziției mulțimea nu protestează. Împotriva Opoziției acționează Puterea prin intermediul forțelor de coerciție.

Că Maia Sandu visează să aibă puterea discreționară pe care a avut-o Plahotniuc, o demonstrează tentativa ei anticonstituțională de a-și subordona Procuratura Generală prin inițiativa de modificare a Legii Procuraturii. În treacăt fie spus, tuturor le va fi dificil să o convingă pe Maia Sandu să-și retragă acest proiect anticonstituțional și contrar valorilor, normelor și principiilor europene nu doar din cauză că este orbită de perspectiva Puterii absolute sau din pricină că este un politician ratat și de ocazie, ci și pentru că, la vîrsta ei, se pare că încă e fată mare, adică virgină, iar cînd hormonii fac ravagii în politică, țara riscă să semene cu un himen zdrelit de o bandă de zece violatori.

Dar să revenim la him…, pardon, la oile noa…, pardon, la Maia Sandu și la sugestia din titlu, privitoare la pașii ei micuți și serafici de fecioară neumblată pe care și-i îndreaptă pe urmele lăsate de crampoanele lui Ilan Șor, pe care moldovenii l-ar cam castra ușor!

Vineri, 8 Noiembrie, în vreme ce Maia Sandu își silabisea în plenul Parlamentului proiectul modificării Legii Procuraturii, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, o gloată de oameni a desfășurat o acțiune de susținere a premierului în fața clădirii Legislativului.

Bă, ești prost? Bă, ești nebun? Păi căpițele ale de fîn o susțineau în fața cui și împotriva cui protestau? Haideți să ne luăm după socoteala de la bordelul politic de tip Șor ori chiar și după logica unui bețiv lucid! Carevasăzică, căpițele de fîn care o susțineau Vineri pe Maia Sandu și protestau în același timp, căci doar le-am văzut și fără să am nevoie de dioptrii! Bun, ”o susțineau ca să-și susțină proiectul legislativ”! Asta înseamnă că acele căpițe de fîn protestatare știau bine și ce conține proiectul în sine, semn că sunt niște căpițe de fîn docte, cu studii ori cunoștințe juridice serioase, în caz contrar fiind tentați, așa cum e și firesc, să credem că au fost constituite de către niște zilieri, adică din niște bodegari dornici să cîștige și ei un cent, copeică, leuț pentru o votculiță.

Susținînd public, prin manifestații de masă, pe cineva, automat protestezi împotriva cuiva pe care-l bănuiești că se opune celui pentru care răcnești din glandă. Maia Sandu, însă, reprezintă Puterea, căci e ditamai premierul. În plus, Maia Sandu reprezintă majoritatea parlamentară a cărei emanație este. Prin urmare cei care o susțineau pe Sandu în fața Legislativului mai și protestau simultan împotriva acelora din Parlament care nu erau de acord cu inițiativa premierului, adică împotriva aliaților ei din Parlament și Guvern. Vedeți cum ”școala lui Șor” este întoarsă cu curul în sus? Aici mă refer la aceea că, prin acei susținători-protestatari, Maia Sandu a ajuns să protesteze împotriva ei însăși. Are și de ce, chiar dacă nu simte din cauza căldurilor inevitabile! ”De urîtă, nu-i frumoasă, da-i deșteaptă, proasta dracului!”, ar răcni Andrei Năstase! 

Gata, închid bodega, căci nu mai dau băutură pe datorie, bețivii dracului! (Maiakovskaia Risipineanu)