MAIA SANDU: „INCURAJAM INVATAREA PE TOT PARCURSUL VIETII”

Ministerul Educaţiei sprijină programele de orientare profesională în şcoli, astfel încît viitorii absolvenţi să facă o alegere corectă, în conformitate cu aptitudinile şi aspiraţiile pe care le au. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Educaţiei, Maia Sandu, în cadrul ediţiei a V-a a Forului meseriilor, care s-a desfăşurat la Chişinău.

La eveniment au participat peste 30 instituţii de învăţămînt, 60 de companii şi întreprinderi angajatoare, ONG-uri, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

„Alegerea viitoarei profesii reprezintă o provocare mare. În acelaşi timp, trebuie să fim pregătiţi să învăţăm lucruri noi pe tot parcursul vieţii pentru a fi competitivi pe piaţa muncii”, a menţionat Maia Sandu.

Ministrul i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la eveniment să se informeze cît mai bine în alegerea viitoarei profesii, să îşi asume această decizie şi să nu se lase influenţaţi de părinţi sau de moda pentru o specialitate sau alta.

În acelaşi timp, Maia Sandu a a menţionat că vocaţia pentru un anumit domeniu trebuie descoperită şi dezvoltată încă din primii ani de şcoală.

La Forul meseriilor/profesiilor şi Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret participă absolvenţi ai gimnaziilor, liceelor, instituţiilor de învăţămînt profesional tehnic şi superior, tineri care îşi caută un serviciu, precum şi persoane angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Evenimentul se desfăşoară sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei.

Comunicat de presă al Ministerului Educaţiei