MAIA SANDU FACE UN APEL CATRE PRIMARII LOCALITATILOR

Prim-ministrul Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de facebook, face un apel către primari, consilieri locali, angajați ai primăriilor și consiliilor locale din toată țara.

”Ați fost supuși unui șantaj și unei presiuni politice fără precedent în țara noastră. Știu cît de greu v-a fost să vă exercitați atribuțiile, fiind amenințați la orice pas cu dosare penale, cu blocarea finanțării, dacă nu ascultați ordinele ilegale ale regimului Plahotniuc.

De 4 zile, Republica Moldova are un guvern legitim ales, însă Plahotniuc utilizează instituțiile de forță, amenințînd tot poporul cu răfuială, în cazul în care nu i se supune. Să te opui unui dictator care folosește forța brută și vrea să rămînă la putere împotriva voinței cetățenilor înseamnă un act de mare curaj și patriotism. Peticeni, UTA Găgăuzia, Taraclia, Capaclia, Sărătenii Vechi, Cahul, Tîrșița, Cimișlia, Bălți, Mereni, Briceni, Bălcăuți, Durlești, Mărcăuți, Basarabeasca – este dificil să fii primul și să iei atitudine, mai ales în astfel de condiții. Exemplul vostru este pentru toată țara și pentru noi, inclusiv, un model de rezistență împotriva unui regim odios și de respect față de lege și cetățeni în ciuda oricăror riscuri.

Întreaga echipă a guvernului vă mulțumește pentru poziția publică de susținere a noii administrații centrale. În primul rînd, acțiunea dvs. înseamnă loialitate față de cetățeni. Și asta credem noi că este datoria primară a administrațiilor locale – să lucreze pentru oamenii din comunitățile lor. Vă garantăm că vom elibera de sub presiunea politică administrația locală și, astfel, toți primarii aleși, toate consiliile raionale alese își vor putea face treaba cu responsabilitate și demnitate”, scrie Maia Sandu în postare.

Totodată șefa executivului face o adresare și lui Pavel Filip, Prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. ”Vă somez să încetați hărțuirea oamenilor și vă îndemn să vă prezentați la muncă în Parlament. Acțiunile dvs. sînt ilegale. Opriți-vă cît nu este prea tîrziu”, scrie Maia Sandu.

Sursa: noi.md