MAIA SANDU: „CONDUCEREA PL SI PD A REFUZAT SA DISCUTE CU MINE DESPRE GUVERNARE”

Declaraţia a fost făcută de Ministrul în exerciţiu al Educaţiei, care acum cîteva zile era propusă de către PLDM la funcţia de prim-ministru. În mesajul postat pe o reţea de socializare aceasta spune că „Prim-ministrul nu poate rezolva problemele, şi am încercat să explic asta, dar conducerea PL şi PD a refuzat să discute cu mine”, informează Agora. 

„Prim-ministrul nu poate rezolva singur problemele curente cu care se confruntă economia şi societatea Moldovei, atît timp cît alte instituţii ale statului nu funcţionează corect, fapt evident pentru oricine din cele întîmplate în ultimele luni. Am încercat să explic aceste lucruri liderilor care au creat alianţa de guvernare, însă, cu regret o spun, nu am avut această şansă, pentru că conducerea celor două partide (PL şi PD) a refuzat categoric să discute cu mine”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe o reţea de socializare. 

În acelaşi mesaj Maia Sandu a mulţumit tuturor pentru sprijin, dar nu a declarat dacă urmează să se regăsească în noul guvern în altă funcţie sau se va retrage definitiv din spaţiul public.

Amintim că ieri Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ, în funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută de preşedintele RM, Nicolae Timofti, după consultările care le-a avut cu Streleţ şi liderii partidelor de coaliţie.

Potrivit lui Streleţ, „Maia Sandu pe care o respect mult şi o admir, nu a întrunit susţinerea consensuală a părţilor semnatare ale Acordului AIE III pentru funcţia vizată”.

Sursa: agora.md

Virginia Filip 29.07.2015 - 23:03

Maia Sandu mai stie sa faca altceva decat sa se planga? daca ar fi fost omul potrivit, atunci ar fi fost desemnata premierul Republicii Moldova. Pana atunci, sa ramana mana dreapta a comunistilor si tradatorilor, asa cum a facut si pana acum.