MAI MULTI ELEVI AU FOST ELIMINATI DE LA EXAMENUL DE BAC LA LIMBA STRAINA

13 elevi au fost eliminaţi pe 9 iunie de la examenul de Bacalaureat la limba străină pe motiv de tentativă de fraudare, cu 21 mai puţini decît anul trecut la aceeaşi probă.

Directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că elevii eliminaţi au fost prinşi utilizînd dispozitive interzise, cum ar fi căşti şi telefoane mobile.

„Reducerea numărului de elevi care apelează la fraudă în timpul examenelor de Bacalaureat demonstrează că reformele iniţiate de Ministerul Educaţiei dau rezultate. Îndemnăm elevii să conştientizeze importanţa integrităţii pentru a nu-şi compromite viitorul academic”, a menţionat Topală.

Conform regulilor de susţinere a examenelor de bacalaureat, în cazul anulării unei probe pe motiv de fraudare, se anulează notele la toate probele de examen, iar elevii respectivi pot susţine repetat Bacalaureatul abia la anul.

Peste 21300 de elevi au susţinut pe 9 iunie examenul de Bacalaureat la limba străină. Următorul examen din sesiunea curentă se va desfăşura pe data de 12 iunie. În această zi, candidaţii de la profilul real vor susţine proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor şi universală.