MAI MULTE COMPANII GERMANE DIN ROMANIA AU FOST FAMILIARIZATE CU OPORTUNITATILE INVESTITIONALE SI DE AFACERI DIN R. MOLDOVA

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a prezentat ieri la București oportunitățile investiționale și de afaceri din Republica Moldova unui grup de circa 100 de companii germane, care activează în România. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei și Ambasada Republicii Moldova la București, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Potrivit Serviciului de presă al ME, în cadrul ”Zilei Oportunităţilor Investiţionale şi de Afaceri a Republicii Moldova”, Octavian Calmîc a prezentat politicile de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova, progresele în procesul de armonizare a cadrului juridic naţional cu aquis-ul comunitar, în contextul implementării DCFTA, precum și oportunităţile investiţionale în țara noastră pe platforma Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale.

Participanții la eveniment, reprezentanţii companiilor germane din Republica Moldova și cele din România, din domeniul serviciilor bancare, asigurări, consultanță, comerț, tehnologii ș.a., au avut posibilitatea să comunice pe subiectele de interes, să facă schimb de opinii și experiență, să stabilească contacte în vederea inițierii parteneriatelor.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2015 volumul exportului de mărfuri din R. Moldova în Germania a fost estimat la 117,2 mln de dolari SUA, sau 85,2% în comparaţie cu anul 2014. În aceeaşi perioadă, importul de mărfuri germane în Moldova a constituit 321,3 mln de dolari SUA sau 75,3% faţă de anul 2014.