MAI MULT DE JUMATATE DIN POPULATIA MOLDOVEI ARE INCREDERE IN IGOR DODON

Mai mult de jumătate din populația țării are încredere în Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Acest lucru este evidențiat de un sondaj al opiniei publice, rezultatele căruia au fost prezentate astăzi, 6 decembrie, la Chișinău.

Potrivit sondajului, șeful statului rămîne politicianul cu cel mai înalt rating de încredere din partea populației – 52,2%, atunci cînd este o întrebare de tip închis. Urmează – cu o marjă de 2,5 ori mai mică, Maia Sandu (20,4%) și Pavel Filip(4,3%), în care au încredere de 13 ori mai puțini cetățeni decît în șeful statului.

Răspunzînd la întrebarea deschisă, 50,2% dintre respondenți au evaluat pozitiv activitățile lui Igor Dodon în calitate de președinte al țării.

Sondajul a arătat, de asemenea, că credibilitatea instituției prezidențiale conduse de Igor Dodon a crescut de 14 ori. Dacă în decembrie 2016 încrederea cetățenilor în instituția prezidențială era de 3,8%, apoi în decembrie 2017 – deja 52,1%.

Institutul a urcat cu 15 poziții în ratingul de încredere a cetățenilor: de pe ultimul loc, pe timpul lui Nicolae Timofti în decembrie 2016, pe locul doi în decembrie 2017 sub conducerea lui Igor Dodon.

Studiul sociologic ”Vox Populi” cu tema: ”Anul 2017 în opinia cetățenilor Republicii Moldova” a fost efectuat în perioada 20 noiembrie-2 decembrie de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Au participat 1181 de respondenți din 79 de localități ale țării. Eroarea este +/- 3%.