MAEIE RETRAGE MAI MULTE PASAPOARTE DIPLOMATICE

Mai mulți demnitari rămîn fără pașapoarte diplomatice. MAI va retrage documentele respective și le va remite către MAEIE pentru a fi eliminate din sistemul național de pașapoarte, fiind considerate nevalabile.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a solicitat Parlamentului, Guvernului Republicii și Aparatului Președintelui Republicii Moldova restituirea pașapoartelor diplomatice și de serviciu de către beneficiarii care au pierdut dreptul sa le dețină, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

”În vederea neadmiterii utilizării ilegale a actelor de identitate speciale, MAEIE a transmis Ministerului Afacerilor Interne lista persoanelor a căror documente speciale au fost declarate nevalabile, pentru a fi incluse în sistemele informaționale și bazele de date disponibile și a o răspîndi prin canalele de legătură avute la dispoziție, în vederea consultării şi accesării acesteia de către autoritățile competente ale statelor străine, membre ale Interpol, Europol”, se spune într-un comunicat emis de MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atrage atenția foștilor beneficiari de documente speciale că în eventualitatea prezentării pașapoartelor diplomatice la punctele de trecere ale frontierei de stat a Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Interne va retrage documentele respective și le va remite către MAEIE pentru a fi eliminate din sistemul național de pașapoarte, fiind considerate nevalabile.

Sursa: sputnik.md