MAEIE, DETALII IN CAZUL MOLDOVENILOR MORTI IN ACCIDENTUL DIN ROMANIA

În urma accidentului, alţi cinci cetăţeni moldoveni au fost răniţi şi se află în spital.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat cu privire la accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Harghita, România.

În teribilul accident a fost implicat un microbuz din Republica Moldova ce se deplasa pe ruta Praga-Orhei. Nenorocirea s-a produs pe drumul național DN 15, în raza orașului Borsec. În urma accidentului au decedat două persoane, iar alte unsprezece au fost internate cu traumatisme în spitalul din orașul Toplița.

Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldovala București de către autoritățile române, printre persoanele rănite în accidentul din județul Harghita sînt şi cinci cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia sînt internați în spital și sînt în stare stabilă, comunică ministerul de resort.

MAEIE și Ambasada Republicii Moldovala București iau legătura cu rudele persoanelor implicate în accident.

Amintim că la indicația prim-ministrului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. Ambasada Republicii Moldovala București este în contact permanent cu autoritățile române, iar Ministerul va reveni cu informații suplimentare.

Informații de contact:

Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90, precum și Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050

Sursa: sputnik.md