LUVRUL ÎNCHIS DIN CAUZA HOŢILOR DE BUZUNAR

Nenumăratele furturi din buzunarele vizitatorilor i-a scos pe angajaţii muzeului la acţiuni de protest

Cunoscutul muzeu parizian Luvru a fost nevoit să se închidă din cauza protestelor declanşate de 200 de colaboratori, indignaţi de creşterea cazurilor de furt din buzunarele vizitatorilor. Pungaşii îşi exercită nestingheriţi „meseria” în cele mai populare muzee din lume. La proteste au luat parte ghizii şi paznicii Luvrului.

Adunaţi în faţa clădirii Ministerului culturii, ei au cerut revizuirea sistemului de apărare al muzeului şi implicarea jandarmeriei în apărarea vizitatorilor de hoţi. Protestatarii au reamintit că încă anul trecut ei au cerut procuraturii să ia măsuri, însă aşa şi nu s-a făcut nimic.

„Colaboratorii muzeului se tem să vină la serviciu, pentru că în Luvru acţionează o adevărată bandă, bine organizată”, a declarat preşedintele sindicalului local, Christel H. Ea afirmă că hoţii de buzunar antrenează în activitatea criminală minori. „Chiar dacă poliţia îi arestează, peste cîteva zile ei revin”, constatată Christel H.

Din surse oficiale, Luvru şi-a preluat activitatea. Conducerea muzeului intenţionează să pună în aplicaţie noi măsuri de prevenire a furturilor. Deşi, nu este exclus ca în scurt timp, paznicii Luvrului să revină la proteste. (I.B.)