LUPTATORUL ALEXANDRU CHIRTOACA A FACUT PUBLICA PRIORITATEA SA MAJORA IN ANUL OLIMPIC

Luptătorul moldovean de stil liber, Alexandru Chirtoacă (29 de ani) a anunțat astăzi într-o conferință de presă obiectivul său principal în anul curent.

”Medalia de bronz obținută anul trecut la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene, desfășurată la Baku (Azerbaidjan) m-a înaripat. Scopul principal urmărit în prezent este să devin posesor al biletului de acreditare la Jocurile Olimpice din anul curent de la Rio de Janeiro (Brazilia). Este un obiectiv real. Moldovenii nu au cucerit niciodată medalii în turneele olimpice de lupte libere. La greco-romane s-a remarcat cu o distincție de bronz în 1996 (Atlanta, SUA), Serghei Mureico. Doresc enorm să intru în istoria luptelor autohtone de stil liber cu o medalie olimpică cucerită”, a spus multiplul campion național.

Fiind întrebat de ce a ratat participarea la ediția din anul trecut a Campionatului Mondial, care s-a desfășurat la Las Vegas (SUA), unde au fost disputate primele bilete olimpice de acreditare, performerul a precizat că a absentat din motive familiale. ”Soția a născut al treilea copil, o fetiță. Trebuia să o ajut pentru că și cei doi fii sînt încă mici și necesită multă atenție”, a precizat performerul.

Alexandru Chirtoacă este multiplu campion național la categoria superușoară. În afară de succesul de la Jocurile Olimpice Europene, are în palmares medalia de bronz cucerită în 2006 la Campionatul European de tineret (Ungaria) și două locuri 5 consemnate la Europenele de seniori din 2012 și 2013.

Sursa: Moldpres