LUPTATORII AU AVUT CEA MAI BUNAPRESTATE LA OLIMPIADA DE LA BAKU

Luptătorii moldoveni de stil liber au avut deocamdată cea mai bună prestaţie la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, care se desfăşoară la Baku (Azerbaidjan).

Ei au cucerit o medalie de argint şi două de bronz. ”Rezultatul înregistrat ne bucură. El ne insuflă speranţe că vom obţine bilete olimpice de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Am programat cîteva cantonamente în acest scop pentru a atinge o formă sportivă bună atunci cînd ne vom încadra la Mondiale în disputele pentru calificare. Sper să ne încadrăm financiar în suma de bani rezervată federaţiei de către Ministerul Tineretului şi Sportului anul curent”, a declarat la conferinţa de presă, desfăşurată la revenire în ţară de la Olimpiada de la Baku, antrenorul lotului naţional Ruslan Bodişteanu.

Petru Ianulov (86 kg) a cucerit la această competiţie medalia de argint. Alexandru Chirtoacă (57 kg) şi Svetlana Saenco (75 kg) s-au învrednicit de distincţii de bronz. Natalia Budu (53 kg) s-a clasat pe locul cinci.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi.

Şanse teoretice ca cineva dintre ei să mai obţină medalii există, deşi conform experţilor, performanţa luptătorilor de stil liber nu va fi depăşită. La prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleţi din 50 de ţări. Selecţionata Moldovei ocupă locul 32 în clasamentul general pe medalii. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Sursa: Moldpres