LOCUL UNDE OAMENII TRAIESC 140 DE ANI, FARA SA SE IMBOLNAVEASCA

Mulţi dintre locuitori trăiesc peste 100 de ani şi este considerat ceva normal. Valea rîului Hunza, aflat la graniţa dintre India şi Pakistan, este de multe ori numită şi "oaza tinereţii", deoarece oamenii din această regiune nu se îmbolnăvesc aproape niciodată şi arată mereu tineri, iar durata de viaţă ajunge pînă la 140 de ani.

Oamenii din Hunza au fost descoperiţi de europeni în anul 1920 de către un doctor scoţian numit MakKarrison, care a trăit o perioadă îndelungată alături de ei. Acesta le-a documentat viaţa şi a descoperit că secretul pentru longevitatea acestora este dieta lor. Scoţianul a descoperit că mănîncă puţină carne şi iau masa doar de două ori pe zi. În plus, înoată în apa îngheţată, iar o plimbare de 15-20 km este cît se poate de normală. R. Bircher detaliază felul în care trăieşte poporul din Hunza în cartea sa "Hunza-people who do not know disease":

- dieta e dominată de fructe şi legume;
- mănîncă multă hrană nepreparată, crudă;
- consumă foarte puţină sare;
- alcoolul şi dulciurile sînt consumate foarte rar.

În 1963, o echipă medicală franceză a mers într-o expediţie în Hunza şi au stabilit că speranţa medie de viaţă este de 120 de ani. Mai mult, în 1977, în cadrul unui congres despre cancer, potrivit mai multor oameni de ştiinţă, în Huzna s-a constatat absenţa cancerului în orice formă.

Sursa: Business Magazin