LOCUITORII DIN COMRAT AU SARBATORIT HRAMUL ORASULUI

Locuitorii municipiului Comrat au sărbătorit pe 20 ianuarie Hramul localităţii – Sf. Ioan Botezătorul. Cu acest prilej în centrul administrativ al UTA Gagauz-Yeri sînt planificate mai multe acţiuni festive.

Programul de sărbătoare a început în dimineaţa zilei cu un serviciu divin oficiat de un sobor de preoţi cu participarea Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, şi a Episcopului de Comrat şi Cahul Anatolie.

Tot pe 20 ianuarie la Comrat este planificată deschiderea oficială şi sfinţirea celui mai mare parc industrial din R. Moldova. Aici se preconizează să activeze peste 50 de întreprinderi cu atragerea unor investiţii străine în valoare de circa un miliard 800 mln de lei.

Cu ocazia hramului oraşului, administraţia locală a pregătit şi un program cultural-artistic. Astfel, pe scena Palatului de cultură vor evolua colective artistice şi interpreţi din autonomie, iar în seara zilei locuitorii şi oaspeţii municipiului vor putea urmări comedia „Un bărbat în tot satul”, montată de Teatrul dramatic din Comrat, potrivit portalului Gagauzinfo.md.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul din municipiul Comrat a fost ctitorită în anul 1820, iar după constituirea eparhiei cahulene a devenit cea de-a doua catedrală din componenţa acesteia.

Sursa: Moldpres