LITUANIA VA ACORDA ASISTENŢĂ LOGISTICĂ R. MOLDOVA PENTRU A FACILITA IMPLEMENTAREA STANDARDELOR COMUNITARE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Şeful statului a apreciat sprijinul acordat de autorităţile de la Vilnius, în special al dnei Dalia Grybauskaite, Preşedinta Lituaniei, în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti a declarat că exemplul Ţărilor Baltice, care în urma aderării la Uniunea Europeană au reuşit să asigure un nivel înalt de trai al populaţiei, reprezintă un model de urmat pentru ţara noastră.

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Republicii Moldova în parcursul său european.

Linas Linkevicius a declarat că autorităţile de la Vilnius doresc să acorde asistenţa logistică necesară Republicii Moldova pentru a facilita implementarea standardelor comunitare.

Ministrul Afacerilor Externe lituanian a spus că poporul Republicii Moldova trebuie să urmeze cu încredere calea integrării europene, fiindcă exemplul Lituaniei demonstrează că aceasta este cea mai bună soluţie pentru asigurarea bunăstării, democraţiei şi securităţii.

„Lituania şi Republica Moldova au avut acelaşi punct de pornire în 1991 ca foste republici sovietice. După ce în 1994 Lituania a semnat Acordul de Asociere şi de Liber Schimb cu UE, produsul intern brut al ţării a crescut de 10 ori”, a arătat Linas Linkevicius.

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, şi-a exprimat convingerea că în cadrul scrutinului din 30 noiembrie a.c. cetăţenii moldoveni vor acorda votul lor forţelor politice care pledează pentru dezvoltarea europeană a ţării.

Nicolae Timofti şi Linas Linkevicius au discutat chestiuni ce ţin de intensificarea colaborării bilaterale, precum şi situaţia regională complexă.

Sursa: Moldpres