LINIA VERDE DE ASISTENTA COVID-19 A FOST ACTIVATA

Cetățenii pot primi asistență medicală, pot pune întrebări și primi răspunsuri de la medici apelînd linia verde de asistență COVID-19.

Linia verde de asistență COVID-19 în municipiul Chișinău a fost activată, informează șeful adjunct al direcției asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă. 

„Domnule primar, la indicația dumneavoastră, a fost activată linia verde 0800-000-080 cu apel gratuit”, a menționat Boris Gîlcă. 

Potrivit oficialului, linia de asistență COVID-19 va activa zilnic, inclusiv în zilele de sîmbătă și duminică, în intervalul 08:00-17:00. Acesta mai spune că la această linie vor activa specialiști instruiți din cadrul centrelor medicilor de familie, care vor soluționa pe loc și imediat problemele pe care le vor raporta cetățenii.

Gîlcă a mai spus că acum se lucrează la identificarea soluțiilor tehnice pentru a putea extinde programul de activitate a liniei verzi și după ora 17:00. Așadar, cetățenii vor apela numărul de telefon: 0800-000-080 pentru primi asistență medicală, dar și a acorda și primi răspunsuri de la medici. Apelul este unul gratuit.

Sursa: sputnik.md