LIGA CAMPIONILOR

Juve, în finală după o pauză de 12 ani

Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), cu Real Madrid, deţinătoarea trofeului, pe stadionul "Santiago Bernabéu", în manşa a doua a semifinalelor.

Juve, care cîştigase în tur 2-1, va juca în finală graţie golului marcat de Álvaro Morata (57), un jucător crescut de Real. Madrilenii deschiseseră scorul prin Cristiano Ronaldo (23), dintr-un penalty, după o intervenţie imprudentă a lui Chiellini la James Rodriguez. "Bătrîna Doamnă" va juca din nou finala Champions League după o pauză de 12 ani.

Real a început bine, a presat din startul partidei, iar Benzema (6) a tras peste poartă, după care lovitura liberă a lui Ronaldo (11) a fost deturnată în corner de Buffon. Juve a avut şi ea o şansă de gol, dar Casillas a fost atent la şutul lui Vidal (14).

Bale (20) l-a testat şi el pe Buffon, înainte ca Real să deschidă scorul din lovitura de pedeapsă. Benzema (30 - lovitură de cap apărată de Buffon, 39 - şut peste poartă, 41 – şut la colţul scurt scos de Buffon) şi Ronaldo (41 - şut în plasa laterală) au creat pericol, dar nu au reuşit să concretizeze.

"Vecchia Signora" a început bine partea secundă şi Marchisio a ameninţat poarta lui Casillas (51), pentru ca şase minute mai tîrziu Álvaro Morata să profite de o nesincronizare a apărării madrilene şi a trimis în plasă cu toată opoziţia lui Iker Casillas (57).

Real a ieşit la joc şi a căutat golul care s-o trimită în prelungiri, dar Bale (63, 72, 84) nu a nimerit ţinta, la fel ca şi James Rodríguez (68). Campioana Europei a greşit mult, iar Cristiano Ronaldo a fost ca şi inexistent în repriza secundă.

Mai mult, torinezii au fost aproape în două rînduri să marcheze golul victoriei pe "Bernabeu", însă Casillas a salvat situaţia în faţa lui Marchisio (70) şi a lui Pogba (88).

În finala Ligii Campionilor, care va avea loc la 6 iunie, la Berlin, Juventus Torino va întîlni echipa spaniolă FC Barcelona, care a trecut, cu scorul general de 5-3, de formaţia germană Bayern München.

 

Ancelotti: Echipa a luptat din greu

Tehnicianul Carlo Ancelotti a declarat, după ce Real Madrid a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, că elevii săi au muncit mult şi nu li se poate reproşa nimic.

"Echipa a luptat din greu, a muncit mult şi a jucat bine. Nu li se poate reproşa nimic. Sîntem trişti, dar trebuie să ne gîndim la următoarele două meciuri şi să încheiem sezonul bine. Apoi vom discuta. Nu a lipsit cine ştie ce în această seară, doar mici detalii. Nici nu prea am avut noroc. Dacă regret ceva, este faptul că am jucat prima manşă într-un mod care nu ne este caracteristic. Dar le mulţumesc jucătorilor mei pentru că au dat totul. Am avut multe şuturi spre poartă, nu multe pe poartă. Poate cu puţin mai multă prospeţime am fi fost mai eficienţi", a spus Ancelotti.

"Dedic mult timp muncii pentru că îmi place, dar nu cred că eu îmi pot evalua activitatea. Clubul face asta. Eu nu trebuie să mă gîndesc la asta. Dacă clubul este mulţumit de ce am făcut în aceste două sezoane atunci voi rămîne. Viitorul meu este decis, mi-ar plăcea să rămîn aici, dar ştiu cum stau lucrurile în fotbal şi clubul are dreptul să schimbe antrenorul dacă doreşte. Am o relaţie foarte bună cu jucătorii şi susţinerea conducerii clubului în momentele bune şi în cele neplăcute. Văd totul pozitiv", a adăugat tehnicianul italian.

 

Allegri: Ne-am calificat în finală şi este ceva extraordiar

Tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a declarat, după calificarea în finala Ligii Campionilor, că este mîndru de jucătorii săi şi că formaţia italiană merită să evolueze în ultimul act al principalei competiţii intercluburi din Europa.

"A fost un meci complex, pentru că Real Madrid este o echipă de mare calitate. Dacă nu te concentrezi 95 de minute, adversarii pot înscrie. Băieţii s-au apărat bine, am progresat pe parcursul jocului, am avut cîteva ocazii, dar am avut probleme la finalizare. Merităm să fim în finală pentru că am crezut pînă în ultimul minut. La pauză am spus că trebuie să ne pătrăm calmul şi că ocaziile vor veni. Ne-am calificat în finală şi este ceva extraordiar. Am reuşit să controlăm jocul. Real Madrid este o echipă extraordinară, a arătat asta în special în cele prime zece minute intense, dar jucătorii mei au fost foarte buni. Întotdeauna să o învingi pe Barcelona este dificil, dar finala se joacă într-o manşă. Această echipă Juventus este extrordinară. Sînt mîndru de jucători şi ei au încredere în propriile forţe", a spus Allegri.

Sursa: romaniansoccer.ro