LIGA CAMPIONILOR. SEARA MAGICĂ A LUI LEWANDOWSKI

Borussia Dortmund a luat o opţiune importantă pentru finala Ligii Campionilor, graţie victoriei de senzaţie cu 4-1 reuşite, miercuri seara, pe teren propriu, cu Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor competiţiei. Atacantul polonez Robert Lewandowski a fost eroul gazdelor, marcînd toate cele patru goluri (8, 50, 55, 66 - penalty), în timp ce pentru Real a înscris Cristiano Ronaldo (43). Manşa a doua va avea loc pe 30 aprilie, pe stadionul ''Santiago Benabeu''. Borussia a completat succesul celeilalte formaţii germane, Bayern Munchen, care a surclasat marţi seara pe FC Barcelona cu 4-0, în prima semifinală. După prima manşă a acestei faze, Germania are un neverosimil 8-1 în faţa Spaniei.

"Categoric a fost un meci care va intra în istoria Borussiei Dortmund. Cînd vizităm muzeul nostru vedem mereu aceleaşi filme, acolo trebuie să fie imagini noi. Ţin să le mulţumesc suporterilor. Fără ei nu am fi putut să reuşim această performanţă. Lewandowski a avut o prestaţie excepţională. Este un jucător de mare calitate. Nu consider că sîntem favoriţi sau, în orice caz, nu ne vedem clar în această situaţie. Trebuie să dăm totul. Cu siguranţă în această seară ar fi putut fi mai rău, dar trebuie să muncim foarte mult pentru meciul retur. Cel mai bine pentru mine este că ştiu că am o echipă care nu va juca devensiv pentru a păstra un rezultat", a declarat după meci Jurgen Klopp, tehnicianul echipei Borussia Dortmund.

"Au fost mai puternici. Au cîştigat toate duelurile individuale şi au demonstrat că sînt mai organizaţi decît noi, mai puternici fizic şi mental. Scorul a trecut repede de la 1-1 la 4-1. Am pierdut posesia balonului cu prea multă uşurinţă şi nu am reuşit să stopăm atacurile lor rapide. Ştiam totul despre Lewandowski, dar l-am lăsat să ne scape la trei goluri de sub marcaj iar acest lucru nu e deloc unul pozitiv. Cînd o înfrîngere este meritată, e mai uşor de acceptat. Încă ne mai putem califica, va fi foarte greu dar nu imposibil", a spus Jose Mourinho, antrenorul echipei Real Madrid.

Luis Suarez a fost suspendat zece etape

Fotbalistul echipei FC Liverpool, Luis Suarez, a fost suspendat pentru zece etape de către Federaţia Engleză de Fotbal (FA), ca urmare a incidentului de la meciul cu Chelsea Londra, cînd l-a muşcat de braţ pe Branislav Ivanovici. Suspendarea vizează cele patru meciuri din actuala ediţie a campionatului englez şi primele şase din stagiunea 2013-14. Verdictul în cazul lui Suarez a fost luat de trei membri ai unei comisii independente, care a respins solicitarea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), de suspendare a lui Suarez pentru doar trei meciuri. Luis Suarez are posibilitatea să facă apel pînă la 26 aprilie, însă doar pentru suspendarea suplimentară de şapte meciuri. La rîndul său, directorul executiv al FC Liverpool, Ian Ayre, s-a arătat dezamăgit de severitatea deciziei. Suarez nu este la primul incident de acest fel, el fiind suspendat şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven, Otman Bakkal, în noiembrie 2010, cînd evolua la Ajax Amsterdam. El a fost în mijlocul mai multor incidente de cînd a venit în Anglia, fiind în special suspendat opt meciuri pentru injurii rasiste la adresa francezului Patrice Evra, de la Manchester United, în octombrie 2011.