LIGA CAMPIONILOR: FARA SURPRISE MAJORE IN MECIURILE DE MIERCURI

Nicio surpriză majoră nu s-a înregistrat, miercuri, în partidele jucate în grupele Ligii Campionilor. Poate victoria Benficăi Lisabona de pe terenul grupării Atletico Madrid le-a stricat calculele pariorilor, însă echipa antrenată de Diego Simeone este departe de evoluţiile formaţiei care juca finala Champions League în urmă cu două sezoane. Juventus, finalista din 2015, a confirmat că în acest sezon are evoluţii bune doar în Champions League, nu şi în campionat.

Rezultate înregistrate în partidele disputate miercuri:

Grupa A

Şahtior Doneţk (Ucraina) - Paris Saint-Germain (Franţa) 0-3. Au marcat: Aurier '7, David Luiz '23, Ibrahimovici '90.

Malmo FF (Suedia) - Real Madrid (Spania) 0-2. A marcat: Ronaldo '19, '90.

Grupa B

Manchester United (Anglia) - VfL Wolfsburg (Germania) 2-1. Au marcat: Juan Mata '34 (penalti), Smalling '53 / Caligiuri '4.

ŢSKA Moscova (Rusia) - PSV Eindhoven (Olanda) 3-2. Au marcat: Musa '7, Doumbia '21, '36 (penalti) / Lestienne '60, '68.

Grupa C

FC Astana (Kazahstan) - Galatasaray Istanbul (Turcia) 2-2. Au marcat: Hakan Balta '77 (autogol), Canas '89 / Bilal Kisa '31, Eric '86 (autogol).

Atletico Madrid (Spania) - Benfica Lisabona (Portugalia) 1-2. Au marcat: Correa '23 / Gaitan '36, Goncalo Guedes '51.

Grupa D

Borussia Monchengladbach (Germania) - Manchester City (Anglia) 1-2. Au marcat: Stindl '54 / Christensen '65 (autogol), Agüero '90 (penalti).

Juventus Torino (Italia) - FC Sevilla (Spania) 2-0. Au marcat: Morata '41, Zaza '87.

Ronaldo a egalat recordul deţinut de Raul

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo l-a egalat, miercuri seara, pe cel mai bun marcator din istoria clubului de fotbal Real Madrid, Raul Gonzalez Blanco, autor a 323 de goluri în toate competiţiile, graţie dublei reuşite în meciul cu Malmoe FF (2-0), din Liga Campionilor.

Ronaldo a intrat astfel într-un club foarte select la Real Madrid, avînd o medie de goluri pe meci impresionantă. De la sosirea sa, în 2009, Ronaldo a avut nevoie de doar 308 meciuri pentru a ajunge la nivelul celui mai prolific atacant al Realului, Raul. Fostul internaţional spaniol a jucat de două ori mai multe meciuri, 741, între 1994 şi 2010, pentru a depăşi ştacheta fixată de legendarul Alfredo Di Stéfano, al treilea în această ierarhie a clubului, cu 307 goluri.

Acest nou record survine după ce Ronaldo l-a depăşit pe Raul şi în clasamentul celor mai buni marcatori de la Real în campionatul Spaniei, în urma celor cinci goluri înscrise în meciul cu Espanyol Barcelona, din 12 septembrie (are 230 de goluri în prezent).

Lusitanul este lider şi în clasamentul all-time al marcatorilor din Liga Campionilor, cu 82 de goluri, cu cinci mai mult decît rivalul său Lionel Messi (77 goluri), care e accidentat şi va lipsi două luni de pe gazon.

Totodată, cu 17 goluri reuşite în ediţia 2013-2014, CR7 rămîne şi cel mai bun marcator într-o singură ediţie de Champions League.

Mai mult decît atît, Cristiano Ronaldo a înscris miercuri seara în Suedia golurile 500 şi 501 ca jucător profesionist, în cariera sa, la echipe de club (Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid) şi naţională, în 753 de jocuri.

Lucescu: Şahtior trebuie să joace pentru locul 3

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, după meciul Şahtior Doneţk - PSG, scor 0-3, că echipa sa trebuie să se lupte pentru locul 3 al Grupei A a Ligii Campionilor, deoarece nu poate concura cu campioana Franţei şi cu Real Madrid.

"Cred că nu am meritat acest rezultat. Pentru mine e important că am lăsat o impresie bună, pentru că toată lumea ştia că diferenţa este mare faţă de cele două echipe, Real Madrid şi PSG, două echipe construite să cîştige Liga Campionilor, care au jucători cu mare experienţă. Noi am evoluat cu jucători tineri şi asta însemană o mare diferenţă. Primul gol ne-a surprins, pentru că intrasem bine în meci. La 2-0 am avut bune ocazii de a reveni în joc, prin Gladki şi Kucer. La 2-1 ar fi fost poate altceva. La pauză am schimbat şi le-a spus jucătorilor să-şi asume riscuri, am dominat, am pus presiune pe adversar şi nu i-am dat posibilitatea să iasă la joc. Am jucat bine, am avut posibilitatea de a marca, dar nu am făcut-o, pentru că jucătorii noştri s-au precipitat. Victoria echipei PSG este meritată. Au ştiut să interpreteze în favoarea lor ocaziile avute, au avut trei şuturi pe poartă şi au marcat trei goluri. Noi trebuie să jucăm pentru locul 3, nu putem să concurăm cu Real Madrid şi PSG, chiar şi cînd jucăm bine", a declarat Lucescu.

Etapa a treia programează, la 21 octombrie, meciurile Malmö FF - Şahtior şi PSG - Real Madrid.

Sursa: romaniansoccer.ro