Liderul Hezbollah ameninta cu atacuri asupra bazelor militare americane

Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, a avertizat, Duminică seară, că toate bazele militare americane reprezintă ţinte potenţiale, din cauza deciziei Preşedintelui SUA, Donald Trump, de asasinare a comandantului militar iranian Qassem Soleimani, scrie mediafax. „Toate bazele militare americane sunt o ţintă”, a declarat Hassan Nasrallah, după ce Iranul a atacat Baza irakiană Al-Asad ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani. „Sunt convins că Donald Trump a fost atenţionat de consilieri că, dacă va ataca Iranul, vor fi atacate toate bazele din regiune, care nu vor putea fi protejate”, a adăugat Hassan Nasrallah, citat de CNN.

Liderul Hezbollah l-a acuzat pe Donald Trump că „a minţit cetăţenii americani” spunînd că generalul Qassem Soleimani intenţiona să comită atacuri. Generalul iranian „nu intenţiona să atace Ambasade americane”, a subliniat Nasrallah.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a decis asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei americane din Bagdad.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunţat Donald Trump.