LIDERII PARTIDELOR DE LA GUVERNARE DESCHID PARANTEZELE PRIVIND ATACURILE RAIDER

Liderii partidelor din coaliţie il consideră vinovat pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, de atacurile raider din ultimii trei ani şi tentativa de a sparge majoritatea parlamentară. Acuzaţiile au fost lansate în cadrul emisiunii „Fabrica” din 20 februarie a postului TV „Publika”.

Cele mai multe acuzaţii în adresa lui Platon au fost aduse de către preşedintele PDM, Marian Lupu. „Pe parcursul ultimilor trei ani, s-au făcut mai multe speculaţii privind atacurile raider şi este binevenit ca oamenii să cunoască în sfîrşit cine stă în spatele lor”, a spus Lupu.

Acesta a mai declarat că Platon ar sta  şi în spatele tentativei de corupere a deputaţilor. „Nu este exclus că acest personaj, care are dosare penale în Ucraina şi Rusia, doreşte să-a ajungă în Parlament şi să-şi formeze o fracţiune parlamentarră pentru a-şi promova propriile interese”, a conchis Lupu.

Potrivit liderului PDM, Platon nu ar acţiona de unul singur şi are puternică susţinere, nu-i exclus că din exterior, iar scopul este neadmiterea semnări Acordului de Asociere.

Vlad Filat, liderul PLDM, a spus că el a vorbit despre „băieţii şmecheri” şi controversatul Platon cu trei ani în urmă, iar acum este necesar ca instituţiile de drept ale statului, în special procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie să-şi execute mai conştiincios atribuţiile.

Ion Hadîrcă, liderul PLR, susţine că tentative de a destabiliza situaţia înainte de semnarea Acordului de asociere cu UE au fost mai multe, inclusiv prin desfăşurarea nelegitimă a referendumului găgăuz şi tentativa socialiştilor de a organiza un referendum naţional privind aderarea la Uniunea Vamală. (IPN)