LEONID OLEINICENCO, REALES IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL FMF

Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal pentru următorii 4 ani (2021-2025), în cadrul Congresului al XIX-lea de dare de seamă și alegeri ale organelor de conducere FMF, desfășurat astăzi la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Pentru Leonid Oleinicenco au votat 104 din cei 111 delegați ai Congresului.

Congresul a fost deschis de către Leonid Oleinicenco, cu un mesaj de salut pentru delegați. De asemenea, în fața asistenței au luat cuvîntul Pavel Cebanu - președintele de onoare al FMF, Ion Gheorghiu - secretar de Stat în domeniul Tineretului și Sportului, Răzvan Burleanu - președintele Federației Române de Fotbal și Andrii Pavelko - președintele Asociației Ucrainene de Fotbal.

Totodată, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria personalităţilor fotbalului moldovenesc, care au trecut în nefiinţă în anii 2019 și 2020.

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a prezentat darea de seamă cu privire la activitatea în perioada 2019-2021, dar și programul său de activitate pentru următorii 4 ani.

În Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri: Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari și Victor Stînă.

De menționat că în sală au fost prezenți și legende fotbalului mondial, Oleg Protasov și Anatolii Demianenko.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal a transmis online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observatori ai transmisiunii video au fost Noel Mooney, șeful Departamentului UEFA pentru dezvoltarea strategică a asociațiilor naționale, Nodar Akhalkatsi, directorul Asociațiilor din Europa, Charles Boorman, membrul Asociațiilor din Europa (ambii FIFA) și Sofia Malizia (MA Governance Service Manager).

Congresul al XIX-lea de dare de seamă și alegeri ale organelor de conducere FMF a fost organizat cu respectarea strictă a tuturor normelor sanitare impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Sursa: fmf.md