LEGISLATIVUL A RESPINS MOŢIUNEA DE CENZURĂ

Pe 22 octombrie, Legislativul a respins moţiunea de cenzură înaintată de PCRM împotriva Guvernului condus de Premierul Iurie Leancă.

Pentru moţiune au votat 36 de deputaţi, restul s-a pronunţat împotrivă. Moţiunea a fost semnată de 33 de deputaţi comunişti şi înaintată joi, 17 octombrie, imediat după ce Parlamentul a respins o altă moţiune depusă de PCRM.

În discursul de ieri, Premierul a reiterat faptul că scopul PCRM este preluarea puterii cu orice preţ. "Opoziţia urmăreşte să pericliteze activitatea Guvernului, însă anunţ că avem un stat puternic, capabil sa facă faţă tuturor provocărilor. E momentul să o spunem deschis: tot ce face PCRM are drept scop generarea unei crize politice, ca ţara noastră să deraieze de la cursul european. Aceasta este durerea reală a PCRM. Timpul pînă la summit-ul de la Vilnius se scurge rapid şi ei vor cu orice preţ puterea. Nu situaţia din Transnistria îi interesează, ci puterea. Ei înţeleg că anul viitor vom obţine rezultate importante, proiecte din fonduri europene, zona de liber schimb, regim liberalizat de vize şi vor ca sa blocheze activitatea Guvernului", a declarat Leancă.

Şi liderii fracţiunilor din coaliţia de guvernare au calificat moţiunea drept una politică, menită să pericliteze activitatea Guvernului şi a Legislativului.

Joi, 17 octombrie, Parlamentul a examinat şi a respins o moţiune de cenzură înaintată de fracţiunea PCRM, în care comuniştii se declarau nemulţumiţi de concesionarea Aeroportului şi de pierderea pachetului majoritar de acţiuni la Banca de Economii.

Sursa: Moldpres