LEGENDARUL PIAN CU COADA AL LUI ELVIS PRESLEY, SCOS LA VINZARE PE EBAY

Sursa foto: ebay.com

La 16 august cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la moartea celebrului Elvis Presley, eBay va scoate la vînzare legendarul pian al regelui rock and roll-ului, un pian alb cu coadă marca Knabe, relatează online ziarul spaniol ABC.

O parte din fondurile încasate vor fi donate Fundației Auditive Starkey, pentru a putea "furniza aparate auditive copiilor și persoanelor din întreaga lume" care au probleme de auz, se arată într-un mesaj postat pe site-ul de vînzări online.

Potrivit experților, valoarea pianului este estimată la între 2,5 și 5 milioane de dolari.

Pe siteul eBay se precizează că această vînzare, care se va prelungi pînă la data de 20 de august, are o încărcătură "istorică". La acest pian au cîntat, între 1930 și 1950 la concertele susținute în sala Ellis din Memphis (Tennessee), legende ale muzicii precum W.C. Handy, Duke Ellington, Count Basie sau Cab Calloway.

Elvis Presley (1935-1977) a cumpărat pianul alb marca Knabe în 1937.

Regele rock and roll a făcut prezentări și sesiuni de improvizații la acest instrument, pînă cînd soția sa, Priscilla, i-a făcut cadou în 1969, vestitul pian placat cu foiță aurie, iar cel alb a fost mutat în magazie.

În 1971 tatăl artistului, Vernon Presley, a vîndut pianul studioului de înregistrări Sturges, care l-a folosit la înregistrarea a peste 50 de albume.

În 1981, instrumentul a ajuns în mîinile lui Jimmy Velvet, care l-a expus la muzeul său. Pianul s-a aflat în proprietate privată din 1990 pînă în prezent.

Sursa: Agerpres