Legat de criza migranților, Erdogan va efectua Luni o vizita de lucru la Bruxelles

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua Luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia, a relatat Sîmbătă dpa, care citează postul public de radio turc TRT, scrie agerpres. Într-un material difuzat Vineri seară, TRT nu a precizat natura discuţiilor şi nici cu cine se va întîlni Erdogan în Capitala Belgiei. Anunţul vine în contextul în care Erdogan a dat ordin gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee, a relatat presa turcă în noaptea de Vineri spre Sîmbătă.

„La ordinul Preşedintelui, nici o autorizare nu va mai fi dată migranţilor de a traversa Marea Egee din cauza pericolului pe care îl reprezintă un astfel de demers”, a declarat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Pe de altă parte, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate Sîmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, informează Reuters. Un corespondent al Reuters în zonă a relatat că proiectilele veneau dinspre teritoriul turc şi erau lansate în direcţia Poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies.